Opera oferă VPN gratuit pentru a naviga pe internet complet anonim și în siguranță

Acum nu trebuie să mai plătești un abonament pentru a avea acces la site-urile blocate sau pentru a naviga anonim pe internet.

0
1554
Opera oferă VPN gratuit pentru a naviga pe internet complet anonim și în siguranță

VPN-urile sunt foarte apreciate de utilizatorii ce doresc intimitate, dar cele mai bune sunt contra cost, iar cele gratuite, de cele mai multe ori, au costuri ascunse. Browser-ul web Opera a integrat de curând un VPN gratuit și nelimitat.

”Acum nu trebuie să mai downloadezi extensii VPN sau să plătești un abonament pentru a accesa site-uri blocate sau pentru a te proteja când navighezi pe internet de pe o rețea wi-fi publică.”, a declarat compania într-un articol pe blog.

Cu ajutorul VPN-ului de la Opera traficul tău poate fi accesat mai greu.

VPN-urile trec traficul utilizatorului printr-o serie de servere din mai multe țări, îngreunând monitorizarea traficului și permițând utilizatorului să acceseze conținut restricționat în țara în care se află. (Spre exemplu, un utilizator din România poate accesa servicii precum Hulu disponibile doar pentru persoanele din America.)

Conform Global Web Index, mai mult de o jumătate de miliard de oameni au folosit sau folosesc în momentul de față VPN-uri, serviciul fiind deja popular printre persoanele tinere. Pentru a folosi acest serviciu de la Opera trebuie să downloadezi versiunea destinată dezvoltatorilor și să activezi VPN-ul din meniul de preferințe.

Este o mișcare interesantă făcută de Opera și, prin intermediul acestui VPN vor să atragă mai mulți utilizatori pasionați de tehnologie. Compania a dezvoltat anterior o funcționalitate integrată în browser ce permite blocarea reclamelor; oferirea unui VPN se adresează aceluiași segment de utilizatori.

Nu se știe încă dacă acest fel de serviciu va deveni popular în viitor. La urma urmei, programele de tip ad-blocking se adresau inițial unei nișe, însă acum sunt folosite de un grup mult mai mare de persoane. Se vor îndrepta VPN-urile în aceeași direcție?

Enable VPN OperaVPN Opera

Opera nu are o cotă foarte mare de piață (undeva între 1 și 5% din totalul browserelor), dar ar putea fi pe cale de a se remarca mult mai mult în viitorul apropiat.

Dacă ți-a plăcut articolul dă-ne un like și un share. Până data viitoare, navigați în siguranță!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here