Microsoft aduce Bash-ul din Linux în Windows 10!

O demonstrație aproape ireală făcută de Microsoft în legătură cu importanța softurilor open source.

0
1214
Microsoft aduce Bash-ul din Linux în Windows 10!

Microsoft a reușit să surprindă fanii Linux printr-o declarație fără precedent. Kevin Gallo, directorul de dezvoltare de la Microsoft, a anunțat în timpul conferinței din San Francisco faptul că Bash va putea rula nativ în Windows.

Anunțul a fost intens aplaudat de mulțime. Noua funcționalitate va ajunge la utilizatori ca parte a update-ului aniversar a lui Windows 10 din această vară.

Cum va funcționa Bash pe Windows 10?

Kevin Gallo a declarat că acesta (Bash) nu rulează pe o mașină virtuală, nu a fost portat de pe Linux. Este nativ. ”Am făcut un parteneriat cu Canonical pentru a oferi această experiență pe care o vei putea descărca chiar din magazinul Windows.” Alte instrumente au permis acest lucru de ani de zile, dar un parteneriat direct între Microsoft și Canonical ar trebui să ofere mai multă flexibilitate și comoditate pentru dezvoltatorii ce preferă utilizarea acestor instrumente.

Microsoft a postat un film foarte detaliat cu privire la Bash pe Windows. Ar trebui să îți răspundă la toate întrebările pe care le ai cu privire la Bash.

Un subsistem nativ Linux ce rulează în Windows va fi cu siguranță bine primit. Nu doar dezvoltatorii, ci și administratorii de sistem se vor bucura de posibilitatea utilizării multor unelte pe ambele platforme: Windows și Linux.

Implicațiile sunt profunde din moment ce, Microsoft, dă posibilitatea dezvoltatorilor dar și administratorilor, să utilizeze mai puține aplicații native Windows în munca lor. Desigur, dacă acele aplicații rulează pe Microsoft Azure, vor exista câștiguri de ambele părți.

Indiferent dacă ești utilizator Windows sau Linux sperăm că primești cu bucurie această veste. Pentru a ne susține în continuare distribuie articolul pe rețelele de socializare și dă-ne un like.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here