General Motors face un pas inteligent înspre automobilele autonome

Constructorul auto a anunțat de curând achiziția a Cruise Automation, un startup din San Francisco, focusat pe dezvoltarea automobilelor autonome. General Motors a început să se pregătească cu adevarat pentru viitor!

0
845
General Motors face un pas inteligent înspre automobilele autonome

GENERAL MOTORS a început să se pregătească cu adevarat pentru viitor. Gigantul constructor de automobile din Detroit nu este încântat să observe că principiul, vechi de 100 de ani, de a avea propria mașină, se schimbă, dar este destul de matur și înțelege că schimbarea e inevitabilă. Așa că a început să se pregătească, serios, de o lume în care oamenii nu vor înceta doar să conducă automobile, ci vor înceta să le și cumpere.

Constructorul auto a anunțat de curând achiziția a Cruise Automation, un startup din San Francisco, focusat pe dezvoltarea automobilelor autonome. Acesta este unul dintre cele mai clare semne că industria auto privește dincolo de adăugarea de opțiuni de conducere autonoma a automobilelor, și se îndreaptă către ziua în care vor construi robo-automobile autonome, pe care le vor pune la dispoziția utilizatorilor într-o rețea de car-sharing fără șofer și fără a fi deținute de vreunul din pasageri.

Achiziția a Cruise Automation este cel mai recent pas dintr-un plan pe care GM l-a început în ianuarie, când a investit 500 milioane de dolari în Lyft, anunțând că își unesc puterile pentru a dezvolta o rețea de automobile autonome.

Din fericire, GM nu este străină de tehnologia vehiculelor autonome. Constructorul auto dezvoltă astfel de tehnologie încă din 2007, când a colaborat cu Carnegie Mellon în competiția Darpa Grand Challenge robo-car.

Aceștia plănuiesc să lanseze o flotă de Chevy Volts – autonome, la campusul lor tehnic de lângă Detroit. Anul viitor plănuiește să lanseze Super Cruise, care va permite câtorva modele de Cadillac, să poată trece pe pilot automat pe autostrăzi, la fel cum sistemul Autopilot de la Tesla, face cu automobilele Model S, Model X sau noul Model 3, dar total automat, cu abilitatea de a se manevra singură în orice situație, nemaiavând nevoie de decizie sau intervenție umană.

Nu este încă destul de clar cum va arăta rețeaua de automobile autonome GM, sau când va fi disponibilă publicului larg, dar devine destul de clar faptul că GM este serios cu punerea acestui plan în aplicare, răspunzând clar la schimbările inevitabile pe care industria auto le va face.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here