Femei frumoase angajate în IT pentru a motiva angajații

Fete frumoase au fost angajate pentru a crea un mediu de lucru plăcut și distractiv. Acestea întrețin atmosfera dând startul diferitounor activități ce implică tot grupul de angajați.

0
975
Femei frumoase angajate în IT pentru a motiva angajații

Majorete pentru birou? Companiile IT din China angajează femei frumoase pentru a motiva angajații. 

„Prezența fetelor în companie a crescut semnificativ eficiența și motivația angajaților” – mărturisește un manager de resurse umane.

Ce trebuie să facă fetele pentru a-i destinde pe programatori?

Serviciul de știri administrat de guvernul țării din China (China.org.cn) a anunțat recent că foarte multe companii IT din China angajează „femei frumoase și talentate pentru a crea un mediu distractive de lucru”.

Aceste „majorete de programare” cum au fost botezate de cei de la Trending in China, trebuie să „socializeze cu programatorii, să le cumpere micul dejun sau să joace ping-pong cu ei”.

Femei frumoase angajate în IT pentru a motiva angajații (2) Femei frumoase angajate în IT pentru a motiva angajații (3)

Acestea motivează angajații zâmbind și aplaudându-i atunci când cântă la chitară, după cum se poate vedea și în pozele postate pe pagina oficiala de Facebook a canalului de știri.

Evident, această postare dar și anunțurile de angajare au născut foarte multe controverse, mulți fiind de părere că acestea sunt discriminatorii. Cu toate acestea, foarte multe tinere din China au aplicat pentru acest job.

Femei frumoase angajate în IT pentru a motiva angajații (5) Femei frumoase angajate în IT pentru a motiva angajații (4)

 

Este această strategie profitabilă?

„Prezența fetelor în companie a crescut semnificativ eficiența și motivația angajaților”, a spus un manager de resurse umane care a angajat trei „majorete” pentru personalul „majoritar masculin și nu foarte sociabil”.

Tu ce părere ai despre această strategie? Ai vrea să lucrezi într-o firmă cu o politică asemănătoare? Lasă un comentariu cu părerea ta și distribuie acest articol pentru a afla și părerile prietenilor tăi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here