Extensiile de tip AdBlock (împotriva reclamelor) distrug internetul!

Extensiile de tip Adblock ce pot fi instalate în diverse browsere nu doar că stopează reclamele, ci accidental, corup părți utile ale site-urilor precum urmărirea coletelor sau cumpărarea biletelor de zbor online.

3
1812
Extensiile Adblock împotriva reclamelor distrug internetul

Extensiile de tip Adblock nu blochează doar reclamele de pe internet, ele strică anumite pagini precum British Airways și Vodafone.

După cum spune un studiu făcut pe cele mai populare 100 de site-uri din Marea Britanie, extensiile browserului nu doar că stopează reclamele, ci accidental, corup părți utile ale site-urilor, de exemplu, urmărirea coletelor sau cumpărarea biletelor de zbor online. Dacă navigați pe aceste tipuri de site-uri o sa vedeți o eroare sau o bucată de site lipsă fără să vă fie dată o explicație pentru ce se întâmplă.

24 de extensii testate pe mai multe site-uri

În acest studiu făcut de compania Oriel din Londra, cercetătorii au testat 24 de extensii de blocare a reclamelor și a anunțurilor precum: Adblock, Adblock Plus și uBlock Origin pe o gamă variată de site-uri printre care se numără și BA, Aer Lingus, RyanAir, Vodafone, P&G și Land Rover.

“Pe mine m-a revoltat faptul că nu puteam să îmi rezerv un bilet la British Airways și voiam să aflu de ce” spune Aidan Joyce, directorul general al firmei Oriel.

S-a aflat că aceste progrămele blocau căsuța care trebuia bifată pentru acceptarea termenilor și condițiilor, necesară pentru a-ți face rezervare online pe site-urile BA și RyanAir. Astfel, în calitate de client, primeai o eroare fără explicații în loc să te anunțe că o extensie care blochează anunțurile este activă.

Acești cercetători au mai descoperit că ad blocker-ele îi privau de vizionarea filmulețelor de pe site-ul Land Rover și nu permiteau urmărirea comenzilor plasate la Vodafone.

Folosiți cu grijă programe de tip Adblock

Potrivit companiei Oriel, aceste extensii sunt niște “instrumente tocite” care șterg bucăți din cod care nu au absolut nicio legătură cu reclamele. Efectele variază de la probleme micuțe la unele mari care fac site-ul să nu mai funcționeze așa cum cel care l-a făcut a intenționat chiar și pe site-uri fără reclame.

Dintr-un oarecare motiv, uBlock Origin are un filtru împotriva site-urilor care promovează diferite lucruri prin reclame, spre exemplu dacă un site media încearcă să îi întrebe pe cititori dacă vor să vadă reclame, cererea lor este din prima blocată.

Avantajele și dezavantajele programelor de tip Adblock

Dacă ți-a plăcut articolul ajută-ne! Lasă-ne un comentariu, dă-ne like și share pe Facebook și dezactivează-ți extensiile de tip addblock pe site-ul nostru. Îți promitem că nu te vom bombarda cu reclame!

3 COMMENTS

  1. Ce sa mai ziceti si voi ca sa faceti lumea sa va dea click pe reclame… Nu-i adevarat nimic din articolul asta! Eu n-am avut probleme niciodata cu niciun site. Cel putin nu cu AdBlock Plus, care are o baza de date de elemente legate de reclame, care poate sa le stearga in siguranta fara sa strice site-ul. De cele mai multe ori problema e cu dezvoltatorii site-ului respectiv, care pun scripturi ca sa strice site-ul in cazul in care ai AdBlocker.

  2. Ce amuzanți sunteți voi ăștia de la S.IT, cine știe, poate am să mai trec pe aici dacă am chef să râd “poate”… =))

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here