Ești dependent de Facebook? Află ce plugin te poate ajuta!

Scapă acum de dependență! Focusbook este un plug-in pentru Google Chrome ce te pune să spui motivul pentru care ai intrat pe Facebook.

0
1329
Ești dependent de Facebook? Află ce plugin te poate ajuta!

Acum să nu ne mințim, toți facem asta! Avem ceva de făcut pentru job sau pentru școală și din ”greșeală” intrăm pe Facebook. “Intru doar să văd ce a postat X” ne spunem, însă după 2 ore sau chiar mai mult suntem tot acolo, uitându-ne la diferite postări cu pisici sau orice altceva; postări ale unor persoane pe care probabil nici nu le-am văzut până acum în realitate. Rețelele de socializare sunt irezistibile odată ce am apăsat pe aplicație și aceasta se deschide.

Cum să îți ții în frâu dependența de Facebook?

Acum imaginați-vă câte lucruri poți face în acele câteva ore. Aici intervine Focusbook, un plug-in pentru Google Chrome care te pune să spui motivul pentru care ai intrat pe Facebook.

În mod regulat apar notificări care te anunță că este timpul să ieși de pe Facebook și să te întorci la viața reală. Păcat că funcționează doar în browser și nu și în aplicația de pe mobil!

Cât de bun este Focusbook?

Acest plug-in a venit ca un răspuns al studiului conform căruia dependența de aceasta pagină de socializare activează aceeași parte a creierului pe care o activează și cocaina. Cu toții știm că drogurile precum cocaina nu sunt deloc benefice pentru corp, însă spre deosebire de dependența de droguri, la cea cauzată de mediul online se poate renunța mai ușor.

Dependență Facebook - Focusbook screenshot (1) Dependență Facebook - Focusbook screenshot (2)

“Sistemul impulsiv poate fi asociat cu accelerația unei mașini în timp ce sistemul inhibator se aseamănă cu frânele” este o explicație ușor de înțeles dată de profesorul Ofir Turel de la Universitatea de Stat din California.

Fiecare mașină este diferită așa cum oamenii sunt diferiți între ei, drept pentru care fiecare dintre noi răspunde diferit la dependență, unii pot renunța cu ușurință la ea, alții mult mai greu.

Când vine vorba de dependență, accelerația este foarte puternică și este cuplată cu o defecțiune a sistemului inhibator.

Tu ești dependent de Facebook? Lasă-ne un comentariu cu răspunsul tău și distribuie articolul apăsând butonul Share.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here