Cercetătorii din domeniul inteligenței artificiale pregătesc un deathmatch în Doom

Inteligența artificială a reușit deja să câștige la Go, un joc cu originea în China, dar cum se va descurca la un joc precum Doom?

0
1174
Cercetătorii din domeniul inteligenței artificiale pregătesc un deathmatch in Doom

Inteligența artificială deja a reușit să câștige la Go, un joc cu originea în China (vechi de vreo 3000 de ani, joc în care numărul de mutări posibile este mai mare decât numărul de atomi din universul observabil), dar cum se va descurca la un joc clasic precum Doom?

Oamenii de știință au anunțat ca vor face un calculator care să știe sa folosească un lansator de rachete într-un meci de Doom la următoarea conferință de inteligență artificială și jocuri.

Inteligența artificială folosită în aplicații / jocuri din ce în ce mai complexe

Pare să fie ușor. Dacă ai jucat vreodată un joc de tip first-person în care te confruntai cu boți controlați de calculator, știi bine că nu sunt atât de rapizi sau preciși. Însă acei boți erau precum Neo în Matrix, știau totul de la hărți la poziția ta. Boții cu inteligență artificială vor avea la fel de multe informații precum un jucător normal, doar ecranul în față și atât.

Acest lucru presupune că boții trebuie să-și învețe drumul prin joc într-o manieră similară cu cea a oamenilor. Demis Hassabis, co-fondator al departamentului DeepMind al companiei Google a spus că jocurile pe calculator sunt o adevărată provocare pentru inteligența artificială deoarece “sunt tot felul de jocuri la care oamenii se descurcă mult mai bine decât ar putea un calculator, spre exemplu StarCraft.”

Visual AI Doom Competition îi încurajează pe competitori sa creeze entități cu ajutorul metodei de învățare aprofundată, metodă prin care se prelucrează multe date pentru a căuta tipare și oferă o recompensă de fiecare dată când ceva a fost făcut cum trebuie.

Competiția acceptă runde de încălzire până la data de 31 mai. Boții vor trebui sa fie gata până în august, iar în septembrie va avea loc în Grecia un campionat între cei mai buni. Ca în orice joc, cine are cele mai multe puncte obținute prin omorârea inamicilor câștigă.

Ești gamer și programator? Dă-ne share pentru a-ți anunța prietenii de cea mai în vogă competiție!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here