Mulțumită iscusinței unei terțe părți, a cărei identitate nu a fost dezvăluită, Departamentul de Justiție a putut accesa datele de pe iPhone-ul unuia dintre cei doi atacatori din San Bernardino (California).

Se pare că bătălia dintre Apple și Departamentul de Justiție din Statele Unite s-a încheiat și toate acuzațiile împotriva gigantului tehnologic au fost retrase.

FBI-ul a reușit să obțină informațiile de pe iPhone-ul atacatorului de la San Bernardino fără a mai avea nevoie de ajutorul celor de la Apple.

Departamentul de Justiție a susținut pentru prima dată că poate decripta telefonul acum o săptămână, când a cerut o amânare a unei audieri judecătorești.

Până în prezent nu se știe cine este hacker-ul misterios.

În trecut, Apple a afirmat că solicitarea celor de la FBI este o amenințare la adresa libertății. Într-o scrisoare deschisă, CEO-ul Apple, Tim Cook a afirmat că i s-a cerut echivalentul unei “chei universale”, capabilă să deschidă sute de milioane de încuietori: de la restaurante și bănci pană la magazine și case.

FBI-ul menține tăcerea și nu oferă răspunsuri privitoare la modul în care s-a putut realiza această decriptare.

Cum a fost hackuit acest iPhone?

Avem doar întrebări fără răspuns. Ce date au putut obține din telefon? Cine este acea terță parte care i-a ajutat? Îi vor informa pe cei de la Apple cum au reușit să spargă iPhone-ul? Și cea mai mare enigmă: va merge acest hack și pe alte telefoane de la iPhone?

Din păcate nu primim nici un răspuns și consumatorii rămân cu o singură întrebare:
Cât de bună este securitatea oferită de telefoanele celor de la Apple dacă într-un timp relativ scurt, FBI-ul a obținut datele de pe acest telefon?

Dacă vrei să fii primul care află cum a fost decriptat telefonul celor de la Apple și dacă iPhone-ul tău poate fi la rândul lui compromis, abonează-te pe Facebook. Te vom ține la curent imediat ce vom afla și noi răspunsul la aceste întrebări.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here