Aparatul de aer conditionat Carrier 42QHC012DS Y16 – pareri si review

0
2749

Aparatele de aer conditionat sunt dispozitivele din ce in ce mai utilizate in tara noastra datorita confortului pe care il resimt utilizatorii dupa montare, in perioadele cu temperaturii caniculare. Bineinteles criteriul principal in alegerea extrem de rapida a unui aparat de aer conditionat il reprezinta pretul. Totusi alegerea corecta trebuie sa tina cont de alti factori care sa va satisfaca cerintele. Firma Carrier este liderul lumii in incalzire, aer conditionat si refrigerare, deoarece el a fost si cel ce a inventat aceste aparate. Daca v-am convins sa alegeti aceasta firma, atunci aparatul de aer conditionat Carrier 42QHC012DS Y16, IPLUS 12000BTU, este cel mai potrivit pentru dumneavoastra.

Caracteristici generale

Aparatul de aer conditionat Carrier, este de mici dimensiuni (812mm x192mm x300mm), are un design clasic, alb. Nivelul de zgomot variaza de la 22dB,31,35, 40dB, foarte silentios, fiind cel mai mare nivel, in raport cu alte aparate unde zgomutul depaseste 60dB, iar nivelul de zgomot al unitatii externe este de 56dB, mic. Dimensiunile unitatii externe sunt si ele de asemenea mici (770mm x300mm x555mm),acest fapt nu ar trebui sa va ingrijoreze capacitatea lui de functionare. Are si un compresor Rotativ DC Inventer,de inalta tehnologie. Raceste o suprafata de 35m. Temperatura minima de racire este de 15C, iar cea maxima de 24C(vara), temperatura maxima de incalzire este de 46grade,iar cea minima de 15 grade(iarna).Acest aparat dispune si de filtre de cea mai buna calitate si anume:Hepa,Ionizator, Filtru Catalizator.

Consumul energectic

Aparatul Carrier 42QHCO12DS Y16, se incadreaza in clasa energetica racire A++,iar clasa energetica incalzita A+++. Capacitatea de racire este 11942BTU, iar cea de incalzire de 12966BTU. Capacitatea nominala la racire este de 3.5kW, iar la incalzire de 3.8kW.

Consumul de energie este mic, acest lucru fiind posibil deoarece aparatul de aer conditionat are un motor Inverter, ce reduce consumul de energie cu pana la 50%, dar si a clasei A, care are si ea cel mai scazut consum.

Functii tehnice

Functiile si comenziile aparatului de aer conditionat Carrier, pot fi executate cu ajutorul telecomenzii.

Modurile principale de functionare.

Modul Sleep, atunci cand este selectat, temperatura setata creste(racire) sau scade (incalzire)cu 1C pe ora in primele 2 ore. Dupa aceea, aceasta temperatura este mentinuta 5 ore inainte de a se opri. Acest mod de functionare economiseste energia si imbunatateste confortul pe timpul noptii prin sincronizarea cu metabolismul corpului.

Modul X-Eco, poate fi activat in modul de racire pentru economisirea de energie.Atunci cand este selectat, unitatea va regla automat viteza ventilatorului si viteza compresorului.Va ofera acelasi confort cu un consum minim de putere intr-un interval de functionare de 8h.

Modul Dry, acest mod acorda prioritate dezumidificarii aerului.Pentru aceasta si pentru reglarea temperaturii ambientale se utilizeaza o viteza scazuta a ventilatorului si ciclurile compresorului.

Modul Auto, la aceasta setare, sistemul va modifica automat modurile si viteza ventilatorului la temperatura setata.

Functiile speciale

Dezghetare automata, in modul incalzire, pe unitatea interioara se formeaza gheata.Pentru a dezgheta, ventilatorul unitatii interioare se opreste timp de cateva minute inainte de a continua incalzirea.

Intarziere compresor, la pornire o intarziere de 3-4 minute proteajeaza compresorul.

Turbo, face ca unitatea sa lucreze suplimentar pentru a ajunge la temperatura dorita in cel mai scurt timp posibil.

Auto Clean, bacteriile din aer se dezvolta intotdeauna daca exista umezeala pe schimbatorul de caldura de interior.Uscarea regulata a schimbatorului de aer previne dezvoltarea acestora.Printr-o simpla apasare de buton aparatul gestioneaza in mod automat procesul.

Follow me(urmareste-ma) este pentru ca aparatul montat in interior sa identifice temperatura necesara de locul unde se afla telecomanda.

Acest aparat de aer cnditionat dispune si de functia Wi-fi,astfel unitatea poate fi controlata fie de la telecomanda fie de la telefonul mobil.Conectai modul WiFi si modulul de comunicare cu panou de afisaare pentru a activa aceasta functie.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here