Cum au apărut mașinile de spălat rufe?

0
1782
Cum au apărut mașinile de spălat rufe?

Continuăm seria de articole despre istoricul electrocasnicelor care au ușurat cu mult munca femeilor cu câteva rânduri despre cum au apărut mașinile de spălat. Un studiu făcut în Marea Britanie pe 4000 de oameni arată că mașina de spălat rufe ocupă locul numărul 12 ca importanță în casele lor.

Acum sute și mii de ani, fetele și femeile mergeau la râu pentru a bate hainele murdare de pietre. După un timp erau curățate și gata de purtat. Ulterior, a fost inventat un grătar pe care se spălau hainele, iar femeile îl cărau la râu. Tot acest proces ocupa foarte mult timp și era obositor fizic.

După 1860 a fost patentată prima mașină de spălat rufe. Aceasta era acționată manual, dar forma era asemănătoare cu a unei mașini de spălat moderne.

Abia în 1908 a fost inventată prima mașină de spălat acționată electric. Aceasta a început să fie fabricată abia în 1950 în Europa.

În ceea ce privește țara noastră, o licență a fost cumpărată din Italia de o echipă trimisă de Nicolae Ceaușescu abia în 1977. Curând au început să se fabrice mașini de spălat doar pentru export și foarte rar se găseau pe piața de desfacere din România. Cele două tipuri de mașini de spălat rufe erau: mașina de spălat rufe ”AUTOMATIC” avea 12 programe, iar cea ”AUTOMATIC SUPER” avea 16 programe.

Acum ne putem bucura de diferite tipuri de mașini de spălat rufe cu capacități și programe adaptate nevoile noastre.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here