10 slujbe care nu mai există datorită tehnologiei

0
1811
10 slujbe care nu mai există datorită tehnologiei

Deși nu ne putem imagina lumea fără obiectele sau tehnologiile pe care le folosim în fiecare zi, există o serie de job-uri desființate datorită progreselor tehnologice, slujbe pe care nu ni le putem imagina ca fiind adevărate în ziua de astăzi datorită existentei acestor lucruri banale.

1. Ceasul deșteptător uman

Deșteptătorii erau angajați ca să se asigure ca oamenii să se trezească pentru a ajunge la timp la servici. Aceștia foloseau bețe, bastoane sau pietricele pentru a bate în geamurile sau ușile clienților lor, astfel trezindu-i din somn.

Ceas desteptator uman

2. Tăietorii de gheață

Înaintea frigiderelor moderne, tăietorii de gheață mergeau pe lacurile înghețate și cu ajutorul fierăstrăului, tăiau gheața în cuburi pentru ca oamenii să le folosească în cutiile frigorifice sau cămara de alimente. Era o slujbă foarte periculoasă, lucrându-se de obicei în condiții extreme.

Tăietorii de gheață

3. Radar uman

Înainte de existența radarelor, armata folosea oglinzi acustice și dispozitive de ascultare precum cele din imagine pentru a detecta zgomotul produs de motoarele avioanelor care se apropie.
Radar uman

4. Popicar

Popicarii erau de obicei băieți tineri, angajați să așeze popicele clienților la sălile de bowling.

Popicar

5. Lampagiu

Până ca iluminatul electric public să fie introdus, acesta era asigurat de lămpile pe gaz sau petrol. Lampagii erau oamenii care se asigurau ca acestea să fie aprinse seara și stinse dimineața, tot ei erau aceia care le încărcau cu combustibil când acesta se termina.

Lampagiu

6. Lăptarul

Înaintea ca frigiderele performante sau tehnicile moderne de păstrare să fie disponibile, laptele trebuia livrat zilnic, altfel acesta se strica. Aceasta era treaba de zi cu zi a lăptarului.

Lăptarul

7. Plutaș

Înainte ca tehnologia și infrastructura să fie disponibilă pentru a transporta buștenii cu ajutorul camioanelor, plutașii erau cei care direcționau buștenii în josul râurilor, de la locul în care erau tăiați copacii pana la gatere, locul în care buștenii erau procesați.

Plutaș

8. Centralist

Operatorii de centrală (centraliștii) sau telefoniștii, cum erau numiți mai popular, erau o parte foarte importantă a rețelei de telefonie, pană ca tehnologia moderna să facă acest loc de muncă să nu mai fie necesar. Aceștia erau cei care conectau un apel către destinatar și alte lucruri asemănătoare care acum sunt făcute automat și digital.

Centralist

9. Hoț de cadavre

Hoții de cadavre erau angajații în anii secolului 19 pentru a scoate cadavre din morminte, pentru ca acestea să fie folosite de de către universități. Cadavrele provenite în mod legal, prin donații sau consimțământ înaintea decesului, erau foarte rare, astfel că universitățile au fost nevoite să recurgă la alte mijloace pentru a obține cadavre pentru studiu.

Hoț de cadavre

10. Lector pentru întreținerea dispoziției în fabrici

Pe scurt, un lector era o persoana care citește. Totuși, aceștia erau, de obicei, plătiți cu bani strânși de la muncitori pentru a citii în camere mari sau hale pline cu lucrători manuali pentru a îi ține pe aceștia bine dispuși.

Lector pentru întreținerea dispoziției în fabrici

Oare care sunt joburile care vor dispărea în viitorul apropiat, datorita progreselor tehnologice, lasă un mesaj în secțiunea de comentarii cu jobul pe care tu îl vezi dispărut în curând.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here