Pentru fiecare electrocasnic nou cumpărat este important să urmați câțiva pași simpli pentru a-l utiliza o perioadă cât mai lungă în cele mai bune condiții. Este indicat să nu faceți ceea ce ați văzut la alții, ci să respectați indicațiile oferite de producătorul aparatelor pe care le folosiți. Cerințele depind atât de la producător la producător cât și în funcție de materialul din care sunt confecționate electrocasnicele.

  • Pentru a evita mirosurile neplăcute din cuptor, după montarea aragazului, la prima utilizare a cuptorului, este necesar să îl lăsați să meargă în gol aproximativ 45-60 minute la o temperatură de 250°C.
  • Fiecare persoană care gătește la cuptor deschide ușa foarte des pentru a vedea în ce stadiu este preparatul. Acest lucru este greșit. Ușa cuptorului trebuie deschisă cât mai rar, așa că ar fi bine să estimezi perioada la care ar fi indicat să verifici preparatul.
  • La curățarea aragazul sau a cuptorul trebuie să evitați utilizarea detergenților abrazivi. În cazul cuptorului ar trebui evitați, de asemenea, și cei cu mirosuri puternice și persistente. Sfatul nostru este să optați pentru detergenți neutri, fără miros.
  • Suprafețele din sticlă ale aragazului sau cuptorului trebuie curățate cu soluții speciale.
  • Nu spălați nicio parte componenta a cuptorului la mașina de spălat vase.
  • Dacă doriți să curățați cuptorul sau plita aragazului după utilizare, așteptați întâi să se răcească.
  • Nu pune folie de aluminiu pe plita aragazului (Majoritatea oamenilor fac această greșeală pentru a evita curățarea plitei)!
  • După curățarea aragazului, usucă suprafețele cu un prosop curat și uscat.
  • Preveniți acumularea murdăriei pentru a evita formarea microbilor!

Spor la bucătărit!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here