Sfaturi utile despre aparatele de aer condiționat

0
901
Sfaturi utile despre aparatele de aer conditionat

Alegerea unui aparat de aer condiționat este precum alegerea unui obiect de mobilier: trebuie să fie măsurat spațiul ca sa vedem dacă poate fi montat în locul respectiv; trebuie să se potrivească cu celelalte piese de mobilier și să aducă și un plus de eleganță și rafinament. De aceea trebuie să îi găsim cel mai potrivit loc pentru aparatul de aer condiționat.

În plus, cu mărimea apartamentului nostru se compară numărul de BTU; este necesar să calculăm numărul de BTU necesari astfel încât aparatul de aer condiționat să facă față în încăperea sau locuința în care este montat.

Nu trebuie să ne instalăm singuri aparatul de aer condiționat deoarece riscăm să pierdem garanția, așadar, trebuie să căutam o firma autorizată care să se ocupe de acest lucru.

În cazul în care, după ce am măsurat și ne-am documentat ne hotărâm să montam mai multe unități interne putem alege orice model, dar dacă dorim sa economisim spațiul din afară, este recomandat să utilizăm multispliturile.

Sfaturi utile:

 • Vă sfătuim să apelați la o echipă de specialiști care să va monteze aparatul de aer condiționat.
 • Este contraindicat să montăm aparatul de aer condiționat în camera copiilor.
 • Dacă este un aparat de aer condiționat de perete, unitatea interioară trebuie montată cât mai sus pe perete, cu un spațiu de minimum 10 centimetri între aparat și tavan; acest spațiu va permite curățarea optimă a aparatului de aer condiționat și va permite și utilizarea optima a spațiului.
 • Aveți grijă să curățați la timp filtrul aparatului de aer condiționat. Pentru a ști data la care a fost efectuată curățarea interioară puteți lipi un post-it sus pe aparat. De asemenea, puteți curăța aparatul de aer condiționat atunci când simțiți un miros neplăcut în locuință.
 • Înainte să achiziționați un aparat de aer condiționat calculați numărul de BTU necesari pentru a nu suferi de căldură și după montarea acestuia.
 • Dacă doriți să montați un aparat de aer condiționat în fiecare cameră, sau unul la doua camere, optați pentru aparate de aer condiționat dublu split. Acestea au o unitate exterioară pentru fiecare 2 unități interioare.
 • Aveți grijă sa nu poziționați aparatul de aer condiționat să bată direct spre voi atunci când stați în camera respectiva și îl porniți. Acest lucru va produce răcirea unor anumite părti ale corpului, disconfort și răceli sau alte afecțiuni mai grave . Puteți opta pentru un aparat de aer condiționat care distribuie aerul pe verticală și nu pe orizontală.
 • Ar fi indicat să aveți și jaluzelele trase în momentul în care porniți aparatul de aer condiționat. Dacă nu aveți jaluzele sunt indicate și draperiile sau perdelele.
 • Alegeți un aparat de aer condiționat care este încadrat în una dintre clasele energetice: A, A+, A++ sau A+++.
 • Dacă achiziționați un aparat de aer condiționat cu mai mulți BTU decât cei necesari, termostatul unității interioare se va opri imediat după ce porniți aparatul de aer condiționat și riscați să dezvolte mucegai.
 • Evitați montarea aparatului de aer condiționat pe hol pentru a răci toate camerele (în cazul în care locuința are mai mult de 2 camere); evitați astfel risipirea energiei electrice.
 • Aproximativ o dată la 2 ani trebuie să reîncărcați circuitul aparatului de aer condiționat.
 • Pentru a economisi și mai multă energie electrică este important ca aparatul de aer condiționat să intre în stand-by după atingerea temperaturii setate.
 • În cazul în care doriți să achiziționați un aparat de aer condiționat mobil, trebuie să știți că acestea sunt prevăzute cu un furtun care trebuie scos în afara camerei, iar geamul trebuie sa fie închis etanș ulterior.

Dacă aveți și alte sfaturi utile pentru cei care doresc să achiziționeze, monteze sau utilizeze un aparat de aer condiționat, lăsați un comentariu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here