Cinci semne că telefonul tău cu Android e virusat

Află care sunt semnele unui telefon cu Android virusat. Virușii sunt din ce în ce mai periculoși și devin tot mai greu de detectat de către utilizatorii obișnuiți de telefoane Android.

0
987
Cinci semne că telefonul tău cu Android e virusat

Tot mai multe aplicații și programe se laudă cu faptul că îți pot curăța telefonul de viruși, în special pentru telefoanele care au sistem de operare Android. Dar știi care sunt semnele unui telefon virusat?

Citește mai jos câteva dintre aceste semne înainte să te apuci de descărcat cine știe ce aplicație deoarece virușii se înmulțesc de la o lună la alta, iar atacatorii sunt foarte greu de detectat.

Semne că telefonul tău cu Android este virusat:

1. Bateria se consumă foarte repede.

Mulți viruși se dau de gol datorită faptului că bateria telefonului mobil este consumată mult mai repede fața de perioada obișnuită fără ca utilizatorul să instaleze aplicații sau să desfășoare alte activități care ar putea genera un consum rapid al bateriei.

2. Apeluri întrerupte.

Atunci când utilizatorul este într-un apel telefonic, fie că sună sau este sunat, se interceptează interferențe neobișnuite și apelul se închide brusc. Dacă sunați la furnizorul de telefonie mobilă și întreruperea nu a avut loc datorită unei probleme la rețeaua acestuia înseamnă că cineva dorește să vă intercepteze convorbirile și trebuie să vă curățați telefonul de aplicațiile periculoase.

3. Costuri mai mari.

Cel mai adesea, în urma virusării, sunt trimise SMS-uri la numere cu suprataxă, rezultatul văzându-se la prima factura telefonică. Unii viruși pot da o lovitură de proporții, iar apoi se dezinstalează singuri, iar alții, mai răbdători, pot trimite chiar și câte un SMS pe lună pentru a nu fi descoperiți.

4. Crește traficul de date.

De obicei, crește traficul de date atunci când virușii extrag datele din telefonul dumneavoastră. Recomandarea noastră este să vă setați un volum de trafic limită.

5. Scade performanța terminalului.

Pentru a verifica dacă aveți viruși activi pe telefon trebuie să verificați memoria RAM dar și consumul procesorului. Virușii pot să scadă considerabil performanța terminalului deoarece încearcă să scrie, să citească și să trimită datele terminalului.

Cum iți poți proteja telefonul de viruși?

Dacă vrei să îți protejezi telefonul de viruși trebuie să îți instalezi un antivirus, să verifici cu atenție informațiile pe care le oferi aplicațiilor pe care le instalezi și să nu instalezi aplicații care cer mai multe date decât ar avea nevoie pentru funcționare.

Dacă sfaturile noastre ți-au fost de ajutor dă-ne like și share!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here