Ce să NU faci după ce ai vărsat apă pe laptop!

0
884

Majoritatea cred că este fatal un pahar de apă așezat chiar lângă un laptop deoarece inevitabilul se va întâmpla. Iată câteva greșeli pe care mulți le fac crezând că vor salva gadget-ul de la ”înec”.

Nu scot imediat bateria și nu decuplează laptopul de la priză.

Aceste lucruri sunt foarte importante pentru a preveni scurt circuitul care ar putea avea loc. Așadar, fix după ce ai vărsat apă sau orice alt lichid pe laptop trebuie să îl închizi, să îl decuplezi de la priză și să îi scoți bateria.

Redeschid laptopul după puțin timp ca să vadă dacă mai funcționează.

Ei bine, lichidului îi ia un timp să se scurgă și orice nouă pornire ar putea produce o pagubă. Laptopul trebuie așezat pe o suprafață plană, cu tastatura îndreptată în jos, deschis la un unghi de 90°C.

Folosesc foehnul pentru uscare.

Chiar dacă uscătorul de păr este un mod mult mai rapid de uscare acesta nu este indicat în astfel de cazuri. O cârpă moale absoarbe mult mai repede lichidul, iar după ce este așezat în felul descris mai sus, laptopul ar putea să se usuce chiar și în 3-4zile.

Îl desfac imediat după incident pentru a curăța componentele de lichid.

Firesc este ca întâi să se aștepte uscarea lor și apoi să fie desfăcut laptopul într-un service autorizat pentru a se vedea eventualele urme de coroziune.

Curățarea componentelor se face cu soluții abrazive.

În cazul în care lichidul nu era apă s-ar putea ca toate componentele să fie lipicioase și să necesite o curățare în profunzime cu ajutorul bețișoarelor de urechi.

Dar cel mai bine ar fi să nu ții tot felul de pahare, căni sau alte recipiente cu lichide pe lângă laptop. Mai bine să previi decât să combați!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here