Masini de spalat rufe – Pret, pareri

Daca doresti sa iti cumperi o masina de spalat rufe, este important sa ai in vedere toate avantajele pe care un astfel de echipament ti le poate oferi. Dar care este produsul potrivit pentru satisfacerea nevoilor personale? Iata cateva indicatii de care ar trebui sa tinem cont atunci cand achizitionam o masina de spalat.

Masini de spalat rufe-Pretul

Fara indoiala, oricine doreste sa cumpere un produs ieftin si bun. Pretul a fost intodeuna un factor decisiv, dar nu trebuie sa ne zgarcim pentru a cumpara un produs ieftin, nici nu trebuie sa cumparam un produs foarte performant cu functii pe care nu le vom folosi niciodata. O informare cat mai buna poate contribui la achizitionarea masinii de spalat potrivite. Daca dorim sa achizitionam o masina de spalat pentru o perioada scurta de timp, nu avem o cantitate mare de rufe la spalare (studenti, persoane singure) si nu avem pretentii prea mari, putem sa ne orientam spre un produs ieftin:

masina de spalat rufe Heinner HWM-5100, 1000 RPM, 5 kg, Clasa A+,
masina de spalat rufe SLIM Indesit IWSND 61252 C, 6 kg, 1200 RPM, Clasa A++,
masina de spalat rufe Arctic EF6100+, 1000 RPM, 6 kg, Clasa A+.

O alta varianta ar fi produsele resigilate sau produsele la mana a doua. Daca produsul este ieftin nu inseamna neaparat ca este si prost. Orice masina de spalat a fost conceputa pentru a spala, problema apare atunci cand ne intrebam: ce fel de rufe spala, cat de bine spala anumite rufe, care sunt resursele consumate (energie electrica, apa), care este cantitatea de rufe pe care o poate spala intr-un ciclu, care este disconfortul sonor, care este calitatea pieselor si a materialelor folosite. Sunt intrebari de care ar trebui sa tinem seama atunci cand cumparam o masina de spalat.

Masini de spalat rufe-Dimensiuni, calitatea materialelor

Inainte de a cumpara o masina de spalat rufe, este bine sa te gandesti unde amplasezi noua achizitie. In functie de spatiul existent, putem opta pentru o masina de spalat cu incarcare orizontala, incarcare verticala sau pentru o varianta Slim. Alte aspecte importante de care trebuie sa tinem cont la amplasarea masinii de spalat sunt: lungimea furtunelor de alimentare si evacuare a apei, distanta pana la priza si suprafata pe care este asezata masina de spalat.
In privinta calitatii materialelor, producatorul este limitat in furnizarea informatiilor. Firmele care se respecta vin cu precizari in acest sens. Masinile ideale sunt cele care au cuva din polialiaje (polinox), superioara cuvei din inox, deoarece retine mai bine caldura iar depunerile de calcar sunt mai reduse, dar si cuvele din poliplex pot fi o alternativa. In cazul rezistentei pentru incalzirea apei este de preferat sa fie ceramica, mai ales daca locuim intr-o zona cu apa dura.

Masini de spalat rufe-Consum energetic, zgomot

Pentru un consum optim de resurse si un spalat cat mai bun, la achizitionare trebuie sa alegem o masina de spalat cu o clasa de energie cat mai buna ( A++ , A+++ ). Clasa de energie este trecuta pe fisa tehnica a masinii si este afisata intr-un loc vizibil.In general, zgomotul produs de o masina trebuie sa fie de circa 60 dB la spalare si 75 dB la stoarcere, pentru ca acesta sa nu devina suparator.

Masini de spalat rufe – Numarul programelor, tehnologii

Varietatea programelor de spalare este un aspect care face diferenta dintre masini. Unele dintre ele au programele deja stabilite, cum ar fi: Sport, Bumbac 500, Camasi 400, Mix 400, Rapid 30′, altele le dau posibilitatea utilizatorilor de a concepe singuri programele de spalare.
Toate firmele producatoare sunt interesate sa introduca noile tehnologii inovatore in productia de serie pentru a aduce o eficienta sporita a spalarii si un plus de calitate. Bineinteles, odata cu introducerea acestor tehnoogii, pretul produsului va creste. Prezentam cateva tehnologii folosite la masinile de spalat ale unor firme producatoare.

Motor fara perii (Brushless) controlat prin Invertor

Prin folosirea unui motor fara perii, cu controlul prin Inverter şi cu vibratii reduse, se reduce semnificativ nivelul de zgomot. Inverterul modifică viteza de rotatie şi puterea motorului pe baza unor senzori plasaţi în maşină pentru a obtine cele mai bune rezultate.

RecomandămMasina de spalat rufe Beko WMB71242MII, 1200 RPM, 7 Kg, Clasa A++

Ecobubble

Cu ajutorul acestei tehnologii se poate spala si cu apa rece. Spuma produsa cu ajutorul generatorului de bule penetreaza mai rapid în ţesatura, curatand la fel de eficient ca şi un ciclu de spalare cu apă calda.

RecomandămMasina de spalat rufe SLIM Samsung Eco Bubble WF60F4E5W2W, 1200 RPM, 6 kg, Clasa A++

Senzor 3d

Senzorul 3D analizează mişcarea tamburului pe toate cele 3 dimensiuni, detectând miscarea rufelor în masina de spalat, foloseste această informatie pentru a regla fin funcţionarea motorului, permitand rufelor să se rostogoleasca în pozitia optima.

http://www.youtube.com/watch?v=MBojAxoYSGU

RecomandămMasina de spalat rufe Bosch WLK24261BY SLIM, 6 kg, 1200 RPM, Clasa A+++, Alb

Senzor de încărcare automata (Fuzzy Logic)

Senzorul de încarcare automat poate detecta cantitatea de rufe, reducând consumul de apa si de energie pana la nivelul necesar.

RecomandămMasina de spalat rufe Eco Bubble Samsung WF70F5EBW2W, 7 kg, 1200 RPM, Clasa A+++, Alb

Tehnologia 6th sense – al șaselea simț

Alege o mașină de spălat rufe economică, cu un program scurt de spălare pentru haine prea puțin murdare pentru a economisi timp, apă,energie electrică și detergent. O astfel de mașină de spălat este răsfățul celor care aleg tehnologia 6th sense – al șaselea simț.

RecomandămMașina de spalăt rufe 6th Sence Whirlpool AWOC 70100

6th sense Colour

Dacă îți dorești o mașină de spălat care să aibă grijă de culorile hainelor tale, atunci trebuie să alegi funcția 6th sense Colour: al  șaselea simț pentru culori. Cele 3 opțiuni sunt: culori închise, culori mixte și culori deschise. Alege opțiunea corectă, iar decolorarea sau transferul culorilor vor fi doar un vis urât.

RecomandămMașina de spălat rufe cu încărcare frontală 6th Sense Colours Whirlpool AWO/C 7540

Senzor de spuma

Senzorul de spumă poate detecta spuma în exces şi o poate reduce prin suplimentarea cantitatii de apa, asigurând astfel cela mai bun rezultat de splalare.

RecomandămMasina de spalat rufe SLIM Hotpoint WMSD723B, 1200 RPM, 7 kg, Clasa A+++, Display LED, Alb

Abur pentru reimprospatare

Acest program foloseste aburul pentru a scoate cutele şi pentru a împrospata hainele. Într-un timp scurt hainele dumneavoastră vor fi pregătite pentru a fi purtate din nou sau vor fi mult mai uşor de călcat.

RecomandămMasina de spalat rufe Electrolux EWF1487HDW, 1400 RPM, 8 kg, Display LCD, Clasa A+++