Netbook Acer Aspire One AOD270-26Ckk – pret

0
730
Netbook Acer Aspire One AOD270-26Ckk

Firma Acer propune netbook-ul Acer Aspire One AOD270-26Ckk, un sistem pentru cei ce doresc mobilitate si performante bune la un pret foarte mic.
Creat pentru a oferi o configuratie buna si o greutate foarte mica la dimensiuni reduse, acest netbook, desi foarte ieftin nu te va dezamagi cu performantele sale.

Design

Trebuie sa pornim cu ideea ca acest netbook a fost creat pentru portabilitate si totul este indreptat in acest sens. Alcatuit dintr-un plastic rezistent, cu o aderenta buna ce impiedica alunecare, foarte usor, netbook-ul Acer Aspire One AOD270-26Ckk are un design reusit.

Ca un plus, trebuie sa precizam ca prizele de aer sunt pozitionate in asa fel incat sa  permita o racire eficienta a netbook-ului, indiferent de pozitia acestuia sau de suprafata pe care este tinut.

Tastele sunt dispuse la o distanta suficienta pentru a nu ingreuna tehnoredactarea. Desi multe din laptopurile cu o diagonala mica (10-13 inch) au aceasta problema, netbook-ul Acer Aspire One AOD270-26Ckk are un design ergonomic. Porturile sunt si ele dispuse pentru a facilita o accesare rapida.

Netbook Acer Aspire One AOD270-26CkkNetbook Acer Aspire One AOD270-26Ckk

Caracteristici netbook Acer Aspire One AOD270-26Ckk

Precizam din start ca scopul acestui netbook nu este gaming-ul si ca nu este indicat sa il folositi pentru aplicatii mari consumatoare de resurse.
Netbook-ul Acer Aspire One AOD270-26Ckk   vine echipat cu un ecran LED de 10.1 inch cu o rezolutie de 1024 x 600 si este capabil sa redea formate Full HD. Cu o rata de contrast si luminozitatea foarte buna, nu veti avea probleme din cauza luminii prea puternice si culorile vor fi clare si naturale. De asemenea unghiul de vizualizare marit permite pozitionarea netbook-ului in moduri foarte variate.

Procesorul Intel Atom N2600 cu o frecventa de 1600 MHz, memoria RAM de 2048 MB DDR3 si placa video integrata Intel GMA 3650 fac o treaba foarte buna si se completeaza excelent. Astfel veti putea rula aplicatii office(precum Word, Excel), veti putea viziona filme, asculta muzica sau veti putea naviga pe internet fara a avea nici un fel de problema.

Acest netbook nu se descurca deloc bine cand vine vorba de jocuri sau alte aplicatii multimedia mai complexe. Nu veti putea juca aproape nici un joc insa, pentru o pauza de la activitatile zilnice, netbook-ul se poate descurca cu titluri mai vechi dar consacrate precum FIFA sau alte FPS. Asta daca nu aveti acces la un display mai mare.

Capacitatea de stocare a hard disk-ului este de 320 GB.

Revenind la utilizarea sa de baza, mobilitatea, trebuie sa spunem ca se achita de aceasta sarcina perfect. Greutatea de doar 1.3 Kg combinata cu o durata de viata a bateriei Li-Ion cu 6 celule de aproximativ 8 ore nu va dezamagi pe nimeni. Nici conectivitatea nu se sustrage de la aceasta sarcina, netbook-ul Acer Aspire One AOD270-26Ckk avand Wireless 802.11 b/g/n, trei porturi USB 2.0, VGA, HDMI, RJ-45, Jack-ul audio si cel de microfon.
La capitolul multimedia se observa boxele stereo, camera web si cititorul de carduri.

Notebook-ul are sistemul de operare Linpus preinstalat. Cei care nu sunt familiarizati cu acest sistem, pot instala Windows 7 Starter sau noul Windows 8 folosindu-se de un Stick USB.

Concluzii

Netbook-ul Acer Aspire One AOD270-26Ckk reprezinta alegerea ideala pentru utilizatorii ce cauta un dispozitiv foarte portabil si ieftin. In cazul acestui netbook, raportul calitate pret este excelent.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here