Laptop Toshiba Satellite C870-17G – pareri

0
1145
Laptop Toshiba Satellite C870-17G

Laptop-ul Toshiba Satellite C870-17G  poate fi caracterizat prin un raport calitate/pret excelent. Avand caracteristici tehnice foarte bune si un pret mic, reprezinta o varianta demna de luat in seama cand doriti sa cumparati un laptop.

Display

Laptop-ul Toshiba Satellite C870-17G  are in dotarea un display LED de 17.3 inch si tehnologia TrueBrite. Marele avantaj al display-ului ce are o rezolutie maxima de 1600 x 900 px, este modul in care acesta reda culorile. Rata de contrast foarte buna si iluminarea LED asigura afisarea unor culori naturale si puternice.

Caracteristici laptop Toshiba Satellite L850-13M

La capitolul putere de calcul Toshiba Satellite C870-17G  se descurca foarte bine. Gratie procesorului Intel® Pentium® Dual Core construit pe platforma de 32mm ce ruleaza la o frecventa de 2200 MHz, laptop-ul nu va avea probleme in nici o aplicatie. Putem spune ca face fata cu succes si in aplicatiile mai mari ce consuma mai multe resurse resurse si se descurca bine si la multitasking.

Capacitatea memoriei RAM este de 4 GB DDR3 si ruleaza la frecventa de 1333 MHz. Datorita existentei pe placa de baza a 2 sloturi pentru memorie acesta poate fi marita foarte usor la 8 GB. Insa acesta operatiune nu este una necesara deoarece si cei 4 GB sunt mai mult decat suficienti pentru aplicatiile prezente si viitoare.

Stocarea informatiilor se face pe un Hard Disk cu o capacitatea de 500 GB si o viteza de rotatie de 5400 rpm. Acest spatiu este mai mult decat suficient pentru nevoile normale de stocare.

Ajungand la capitolul video, laptop-ul Toshiba Satellite C870-17G  se lauda cu placa video dedicata AMD Radeon HD 7610M cu o memorie de 1024 MB GDDR5 si viteza procesorului dedicat de 480 MHz. Desi nu face parte dintre modele de top, aceasta placa video asigura rularea ultimelor jocuri la detalii peste medie, si noi suntem convinsi ca va reusi acest lucru si cu viitoarele aparitii. Spre exemplu se poate ajunge cu toate setarile la mediu la un numar de 44.6 fps in Diablo III, de 53 fps in Dirt: Showdown sau de 39.9 fps in Crysis 2.

Din punctul de vedere al conectivitatii laptop-ul Toshiba Satellite C870-17G  este excelent. Prin intermediul porturilor HDMI si RGB se asigura conexiunea cu dispozitivele de afisare, porturile USB 3.0 asigura viteze foarte mari de transfer iar iesirile audio si pentru microfon completeaza perfect. Comunicatiile cu alte dispozitive sunt asigurate prin protocolul wireless 802.11 b/g/n sau prin adaptorul Bluetooth integrat.

Ca si alte caracteristici trebuie sa adaugam unitatea de scriere DVD RW, camera de 1 MP, cititorul de carduri, si difuzoarele integrate cu o calitatea buna a sunetului.

Durata de functionare a bateriei acestui laptop este de 4 h si 30 minute. Nu este foarte mare dar este suficienta pentru a fi considerata un punct forte al dispozitivului.

In final ajungem si la o problema delicata a laptop-ului Toshiba Satellite C870-17G : cat de tare se incalzeste. La o utilizare care nu forteaza capacitatile sale putem spune ca nu se sesizeaza nici o diferenta, insa in momentul cand se cere mai multa performanta incepe sa creasca si temperatura. Nu frige, dar se observa o incalzire a palmrest-ului si a zonei din tastatura unde sunt pozitionate ventilatoarele. Noi nu recomandam tinerea lui pe suprafete moi deoarece se ajunge la acelasi rezultat. Toate aceste pot fi insa rezolvate prin folosirea unui cooler.

Design

La partea de design acest laptop se lauda cu o constructie simpla si eleganta. Este un laptop subtire cu dimensiunile de 413 x 268 x 33.7 mm si usor avand greutatea de 2.7 Kg. Fiind construit din materiale de calitate, este foarte robust si bine imbinat. Nu se observa mici crapaturi ca la alte modele. Desi este negru mat si texturat, trebuie sa precizam ca nu se observa absolut nici o amprenta pe el. Insa punctul cu adevarat important este tastatura. Cu taste asezate la o distanta optima si un sentiment foarte placut la atingere, lucrul cu acest laptop devine o placere.

Laptop Toshiba Satellite C870-17G_tLaptop Toshiba Satellite C870-17G_s

Concluzii

Ca si incheiere putem spune ca laptop-ul Toshiba Satellite C870-17G  este unul foarte bun care cu siguranta merita cumparat. Are si parti proaste ca orice dispozitiv insa performantele foarte bune si pretul relativ mic reprezinta 2 atuuri importante.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here