Laptop Samsung NP300E5X-S02RO – Pret, pareri

0
1342
Laptop Samsung NP300E5X-T01RO frontal

Laptopul Samsung NP300E5X-S02RO reprezinta alegerea ideala pentru cei ce doresc performante excelente la un pret foarte bun. Cu o configuratie remarcabila, realizat din materiale de calitate si cu performante excelente acest laptop isi depaseste clasa de pret din care face parte.

Display

Laptopul Samsung NP300E5X-S02RO beneficiaza de un display cu diagonala de 15.6 inch si rezolutia nativa de 1366×768. Imaginile pe care acesta le reda sunt naturale si puternice datorita ratei de contrast si a luminozitatii foarte bune. Acest display impresioneaza si prin vizibilitatea excelenta indiferent de conditiile de utilizare. Beneficiind de tehnologia Anti-Reflective si de un unghi de vizionare foarte larg, imaginea se vede perfect, indiferent de luminozitate sau de pozitie.

Specificatiile tehnice ale laptopului Samsung NP300E5X-S02RO

Partea de procesare este asigurata de procesorul Intel® CoreTM i3. Frecventa la care ruleaza este de 2.4 GHz cu o memorie cache de 3072 Kb. Este construit cu ajutorul tehnologii de 22nm ceea ce ii asigura un consum mic de curent si functionarea la temperaturi mici.  Acest procesor face fata cu brio la toate cerintele.  Impreuna ca placa video dedicata si partea de gaming este perfect acoperita.

Dupa cum am precizat mai sus laptopul Samsung NP300E5X-S02RO are placa video dedicata. Aceasta este reprezenta de NVidia GeForce GT610M cu o memorie de 1024 MB . Este o placa video din categoria de mijloc care are insa performante  bune. Este capabila sa ruleze aproape orice joc, chiar daca ultimele aparitii vor rula cel mai bine la o calitate cuprinsa intre low si medium. Nu putem spune ca este o placa ideala pentru gaming, insa pentru un utilizator obisnuit ce doreste ocazional sa se relaxeze cu o sesiune de jocuri, este foarte buna. Alt lucru la care placa video GeForce GT610M se descurca excelent este redarea de filme FullHD. Cu ajutorul portului HDMI puteti viziona aceste filme pe orice proiector sau display extern.

Sa continuam cu memoria RAM. Laptopul Samsung NP300E5X-S02RO are o memorie de 4 GB DDR3. Ruland la o frecventa de 1333 MHz este suficienta pentru orice activitate, incluzand aici, jocuri, aplicatii sau multimedia. Insa daca considerati ca aveti nevoie de o memorie cu o capacitate mai mare acesta poate fi marita foarte usor la 8 GB.

Stocare datelor este asigurata cu ajutorul unui hard disk cu capacitatea de 750GB si o viteza de rotatie de 5400 RPM. Acest hard este caracterizat prin silentiozitate si o viteza de transfer acceptabila.

In partea multimedia se evidentiaza boxele cu puterea de 3W si tehnologia SoundAlive ce redau un sunet clar si puternic. Camera web este de 1.3 MPx si este excelenta pentru convorbirii video. De asemenea acest laptop are incorporat si un cititor de carduri 3 in 1.

In final sa discutam si despre o problema foarte sensibila atunci cand vreti sa achizitionati un laptop: durata de viata a bateriei. Laptopul Samsung NP300E5X-S02RO este capabil sa ruleze aproximativ 2h 30m la performanta maxima si aproximativ 4h in modul de economisire a energiei.

Conectivitate si design

Linia de constructie a laptopului Samsung este una clasica. Combinatia dintre negru si gri inspira eleganta. Materialele din care este construit sunt de calitate, fiind durabile si rezistente. Alt punct forte al materialelor este modul in care disipa caldura. Nu veti simti o incalzire suparatoare a laptopului indiferent de cat de intens il veti folosi.

Tastatura este bine pozitiona, distanta dintre taste este buna, include bloc numeric. Astfel, tehnoredactarea documentelor pe laptopul Samsung NP300E5X-S02RO este foarte rapida si confortabila.

Greutatea laptopului este de doar 2.3 Kg si nu va va pune probleme in manevrarea sa.

Ajungand la partea de conectivitate trebuie sa precizam ca laptopul Samsung NP300E5X-S02RO beneficiaza de toate optiunile. Sunt prezente porturi HDMI, VGA, RJ-45 si USB 2.0. Un mic dezavantaj al acestui laptop este lipsa portului USB 3.0.

Laptop Samsung NP300E5X-T01RO fataLaptop Samsung NP300E5X-T01RO lateralLaptop Samsung NP300E5X-T01RO spate

Merita cumparat?

Noi consideram ca laptopul Samsung NP300E5X-S02RO este un produs excelent ce merita achizitionat. Este foarte ieftin pentru ceea ce ofera si se preteaza pentru o gama diversificata de utilizatori. Este indicat pentru studentul ce cauta un laptop ieftin care sa ii satisfaca nevoile cat mai bine dar si pentru omul de afaceri care doreste un produs elegant si profesional.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here