Laptop HP Compaq Presario CQ58-250SQ

0
1255
Laptop HP Compaq Presario CQ58-140SQ

HP Compaq Presario CQ58-250SQ este un laptop foarte ieftin cu performante bune. Are o configuratie destinata utilizarii office, fara rezultate bune in gaming. Cu o constructie robusta si materiale de calitate, acest laptop desi foarte ieftin are performante acceptabile.

Caracteristici HP Compaq Presario CQ58-250SQ

Dupa cum am mai spus laptopul HP Compaq Presario CQ58-250SQ se lauda cu specificatii tehnice destul de bune pentru pretul sau. Procesorul AMD Dual-Core E-Series E-300 cu o frecventa de 1300 MHz este suficient pentru aplicatiile zilnice (filme HD, navigare web, aplicatii office sau unele jocuri mai vechi). In completare vine o memorie de 2 GB (ce poate fi extinsa pana la 8 GB) si un hard-disk de 320 GB. Per total, o configuratie mai mult decat buna pentru pretul foarte mic.

Suportul video este asigurat de ecranul LED de 15.6 inch cu o rezolutie nativa de 1366 x 768 si de placa video AMD Radeon HD 6310. Aceste caracteristici dezamagesc orice gamer inrait insa sunt suficiente pentru o persoana care nu este pasionata de ultimele apartii in materie de jocuri.
Am vazut ca diferite modele din seria CQ58 (CQ58-105SQ, CQ58-100SQ) vin cu placa video integrata Intel HD Graphics. Probabil ca multi dintre voi sunt curiosi daca acest Radeon se descurca mai bine. Raspunsul este simplu: NU. Diferenta nu este notabila.

Performantele placii video AMD Radeon HD 7310 din jocuri sunt asemanatoare cu cele ale unei placi Intel HD Graphics.

Chiar si asa, filmele HD vor rula perfect, majoritatea jocurilor putin mai vechi vor rula acceptabil, ca sa nu mai spunem de restul aplicatiilor care nu vor avea nici o problema. Veti putea juca (cu detaliile la minim) jocuri precum: FIFA 11, Sims 3 sau Star Craft 2. Jocurile mai noi care necesita mai multe resurse precum Risen sau Call of Duty nu pot fi jucate pe acest laptop. Din pacate, laptopul HP Compaq Presario CQ58-250SQ nu beneficiaza de tehnologia Anti-Glare.

Din punctul de vedere al caracteristicilor multimedia laptopul HP Compaq Presario CQ58-250SQ reuseste sa faca o impresie buna. Are incorporate 2 difuzoare Altec Lansing ce redau un sunet clar chiar daca nu au o putere foarte mare. Camera web de 0.3 MP desi nu ofera imagini HD este suficienta pentru convorbirile video pe Messenger sau Skype.

Conectivitatea se realizeaza prin intermediul porturilor HDMI si VGA ce permit conectarea laptopului la alte display-uri (vizionarea de filme HD pe televizoarele compatibile), a celor 3 porturi USB 2.0 sau a celui RJ-45. Conectivitatea wireless 802.11 b/g/n atinge viteze destule de mari iar cea Bluetooth permite sincronizarea cu telefonul, tableta sau aparatul foto.

O problema destul de mare cand dorim sa cumparam un laptop este temperatura de lucru. Chiar si in conditiile de utilizare la capacitate maxima, laptopul Laptop HP Compaq Presario CQ58-250SQ pastreaza o temperatura decenta, fara a se face simtita nici o incalzire suparatoare a carcasei. Ventilatoarele de pe acest model sunt destul de silentioase si nu isi fac simtita prezenta intr-un mod suparator.

In final sa discutam si despre durata de viata a bateriei. Ea variaza de la 2 ore (folosire intensa cu luminozitatea la maxim) pana la aproape 5 ore (cand luminozitatea scade sub 50 %). Putem spune ca laptopul HP Compaq Presario CQ58-250SQ are o autonomie destul de mare.

Designul laptopului

Laptopul HP Compaq Presario CQ58-250SQ se incadreaza in linia de constructie clasica a firmei HP. Un design practic si dinamic, foarte bine realizat, in ton cu utilizatorii pentru care este adresat. Este realizat din material plastic care desi nu este foarte gros este destul de solid. Suprafata de sprijin a palmelor si tastatura sunt realizate foarte bine evitandu-se astfel problemele la tastare. Laptopul nu are bloc numeric.

Laptop HP Compaq Presario CQ58-140SQ cu placa video AMD Radeon HD 6310Laptop HP Compaq Presario CQ58-140SQ cu procesor E-300

Greutatea laptopului este de 2.45 Kg iar dimensiunile de 376x247x31.3 mm. Putem spune ca desi nu este chiar foarte usor nu pune probleme la manevrare.

Merita cumparat sau nu?

Noi credem ca merita cumparat. Este un laptop foarte ieftin si foarte bun pentru pretul sau. Este ideal pentru elevi sau studenti, pentru persoanele care folosesc laptopul regulat in diferite situatii si nu vor sa se ingrijoreze de valoarea mare a acestuia sau mai simplu pentru oricine vrea ceva ieftin si bun. Laptopul HP Compaq Presario CQ58-250SQ depaseste orice asteptare pentru pretul sau.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here