Laptop HP 655 cu procesor AMD Dual-Core E2-1800 1.70GHz

0
1282
Laptop HP 655 AMD Dual-Core E1-1200

Laptopul HP 655 cu procesor AMD Dual-Core E2-1800 1.70GHz este un laptop business cu performante mai mult decât acceptabile. Ce ne-a atras atenția la HP 655 este calitatea excelenta la un preț foarte mic.

Design-ul laptopului HP 655

Laptopul HP 655 are un design simplu, clasic, foarte asemănător cu ce am fost obișnuiți pana acum de modelele din gamele HP. Acesta este fabricat în totalitate din plastic și oferă un aspect durabil și rezistent. Fiind un laptop office ce se lauda cu o portabilitate excelenta, putem observa ca designul a fost adaptat pentru a oferi o durabilitate cât mai mare.

Ecranul laptopului este de 15,6 inch și beneficiază de tehnologia Anti-Glare a celor de la HP. Puteți astfel sa îl utilizați și în mediul extern, acesta oferind o imagine buna chiar și în lumina directa a soarelui.

Laptopul are o greutate de 2.45 Kg.

Laptop HP 655 AMD Dual-Core E1-1200 tastaturaLaptop HP 655 AMD Dual-Core E1-1200 capac spate

Performanta sistemului HP 655 cu procesor AMD Dual-Core E2-1800 1.70GHz

Procesorul de pe acest laptop (AMD Dual-Core E2-1800 cu frecventa de 1.70GHz) este unul relativ bun. Nu va așteptați la performante extraordinare dar fiți siguri ca laptopul poate face față  cu brio la toate task-urile office uzuale. Trebuie sa menționez și ca laptopul HP 655 poate reda fără nici o problema filme full-HD (1080p).

Performantele în jocuri

Deși poate reda conținut fullHD, placa video integrata AMD Radeon HD 7340 nu este cea mai buna alegere a unui pasionat de jocuri. Daca mai ținem cont și ca laptopul a fost gândit pentru clasa business, concluzia este simpla: La capitolul gaming, laptopul HP 655 nu se descurca mai deloc. Ultimele apariții nu se pot juca pe acest laptop. Veți putea juca însa jocurile de prin 2008-2009 (sau mai vechi) însa sunt multe șanse ca și acestea sa nu se comporte foarte bine. Vorbim, desigur, de cazul în care toate detaliile sunt la minim.

Temperatura de funcționare și nivelul de zgomot al ventilatoarelor

Atunci când este lăsat în standby, temperatura înregistrată pe suprafața exterioara de la baza laptopului este în medie de 29 grade celsius. Atunci când este utilizat la capacitate maxima, aceasta urca pana la 33-34 grade. Putem spune ca laptopul rulează excelent și în condiții de stres și ca temperatura acestuia nu va va cauza nici o problema.

Totul se datorează sistemului de răcire care este gândit perfect. Trebuie sa apreciez și ventilatoarele care nu produc nici un fel de zgomot.

Difuzoare / sunet

Laptopul vine dotat cu doua difuzoare ce oferă un sunet clar, chiar și la volum maxim. Daca doriți mai mult de la laptopul HP 655, acesta vine și cu un jack audio la care va puteți conecta un sistem audio dar și cu un port HDMI care poate fi folosit pentru a transmite semnalul audio la televizor.

Autonomie

De obicei laptopurile ieftine au o durata de viata a bateriei foarte mica. Acest lucru nu se aplica și în cazul laptopului HP 655. Acesta are o autonomie excelenta. Durata de viata a bateriei poate ajunge pana la 6 ore . In cazul în care sistemul este foarte solicitat aceasta scade pana la 2 ore. Am făcut și un test în care laptopul HP 655 a fost lăsat sa ruleze filme în format DVD. Durata de viata a bateriei a fost în acest caz de 3 ore și 44 minute.

Lucruri care ne-au deranjat

Laptop-ul vine cu o memorie RAM DDR3 de doar 4 GB. Acest lucru se poate rezolva însă cu un upgrade.

Cel mai dezamăgitor a fost când am constatat ca laptop-ul nu are porturi USB 3.0. Nu este o problema foarte mare dar ar fi fost plăcută prezenta măcar a unui singur port USB 3.0.

Concluzie

Cei de la HP au reușit sa scoată pe piață un laptop business de 15.6 inch ce reușește sa ducă mai departe o tradiție ce pune accent pe calitate. Laptopul HP 655 cu procesor AMD Dual-Core E2-1800 1.70 GHz are un ecran Anti-Glare, un design plăcut, o tastatura bine aranjata și aerisita, emisii de zgomot și de căldura foarte mici și o durata de viata a bateriei excelenta. Toate acestea la un preț foarte acceptabil.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here