Recomandări achiziționare frigider / combină frigorifică

Combina frigorifica / frigiderul, este un aparat casnic important din locuința oricărei familii ce va trebui sa funcționeze o lunga perioada de timp. Tocmai de aceea, pentru a evita eventualele neplăceri, atunci când dorim sa achiziționam un astfel de produs este bine sa se facă o alegere în cunoștința de cauza. Dacă vechiul aparat frigorific a împlinit 10-15  ani și bugetul vă permite,  a sosit momentul să achiziționați un echipament nou.  Chiar dacă vechiul aparat este încă funcțional, noile tehnologii apărute precum și clasele de eficientă energetica superioare  aduc pe piață o serie de aparate calitative ce vor satisface cu siguranță pretențiile dumneavoastră.
Prețul unui aparat frigorific este dat de capacitatea acestuia, clasa energetică, calitatea materialelor folosite, tehnologiile și funcțiile speciale.

Frigider, combina frigorifică – Aspect, capacitate

Dacă frigiderul nu este încastrat în mobilierul bucătăriei trebuie să ținem cont de culoarea și forma acestuia. Noi vă recomandam frigiderele din oțel inoxidabil antiamprenta fiindcă au un aspect plăcut, se pretează la orice tip de mobilier și sunt practic imune la coroziune. Puteți opta și pentru aparatele frigorifice albe, care sunt mai ieftine, sau pentru cele colorate.
În privința numărului de uși, cele mai folosite aparate frigorifice sunt:
frigidere cu o ușa
frigidere cu doua uși
combina frigorifica
side by side
În funcție de numărul de persoane din familie aveți posibilitatea de a alege capacitatea frigiderului. Dacă locuiți singur, plecați mult timp de acasă, nu gătiți des, va recomandam un frigider ieftin cu o capacitate totală de 100-150l vezi aici. Pentru familii formate din două persoane recomandăm frigiderele cu capacități de 200-300l, iar pentru familiile cu 3-4 persoane frigiderele cu capacități mai mari de 300l .

Frigider, combina frigorifică – Clasa de eficienta energetică

Majoritatea aparatelor frigorifice întâlnite pe piață sunt cele din clasele de eficiență energetică A, A+, A++ si A+++. Ideal ar fi sa achiziționați un frigider din clasa de eficientă energetica A+++, însă având în vedere prețul destul de ridicat în raport cu capacitatea oferita, vă recomandăm frigiderele din clasele A+ sau A++. De asemenea recomandăm aparatele frigorifice dotate cu compresoare ce folosesc tehnologia Inverter.

Recomandări:Combina frigorifica Samsung RB29FSRNDWW

Frigider, combina frigorifică – Tehnologii și funcții

Tehnologia No Frost
Aparatele frigorifice prevăzute cu tehnologia No Frost nu permit formarea gheții în interior, răcirea fiind efectuată prin ventilarea interiorului cu curenţi de aer rece. Principalul dezavantaj al acestei tehnologii este acela că produsele neambalate se deshidratează mai repede decât la frigiderele obișnuite. În acest moment tehnologia No-Frost asigură cel mai bun sistem de răcire pentru o calitate maximă în depozitarea pe termen lung a alimentelor în interiorul frigiderului.

Recomandări: Combina frigorifica Arctic AK366NFS+
Tehnologia Al 6-lea Simț Fresh Control
Tehnologia Al 6-lea Simț Fresh Control, adaptează și controlează temperatura și nivelul de umiditate din interiorul aparatului frigorific în funcție de condițiile externe, de gradul de umplere cu alimente cât și de modul de utilizare al acestuia. Aparatele frigorifice dotate cu acest sistem mențin alimentele proaspete până la de patru ori mai mult în comparație cu aparatele obișnuite.

Recomandări: Combina frigorifica Whirlpool WBA 3387
Funcția antibacteria
O funcție foarte importanta pentru igiena interiorului frigiderului este funcția antibacteria. Aparatele frigorifice prevăzute cu aceasta funcție au in compoziția pereților interiori ioni de argint care împiedica dezvoltarea bacteriilor ce dau un miros neplăcut si nedorit.