Televizor Samsung LED 40ES5500 SmartTV

1
1134
Televizor LED Samsung 101 cm FullHD 40ES5500

Televizorul Samsung LED 40ES5500 face parte din ultimele aparitii ale producatorului coreean, find lansat pe piata din Romania in aprilie 2012. Este un Smart TV cu diagonala de 101 cm si suport FullHD. Pretul produsului este unul destul de mic mai ales pentru caracteristicile sale. Sa vedem acum ce ofera acest televizor.

Ecranul si calitatea imaginilor

Televizorul Samsung LED 40ES5500 dispune de un ecran cu iluminare LED si diagonala de 101cm 40inch. Aspectul imaginii este cel classic pentru televizoarele LED si anume 16:9. Rezolutia nativa a display-ului este de 1920x1080p deci este capabil sa redea imagini FullHD. La partea de contrast televizorul impresioneaza prin tehnologia Mega Contrast iar luminozitatea display-ului este excelenta atat datorita iluminarii LED dar si datorita calitatii foarte bune a ecranului.

Ajungand la calitatea imaginii trebuie sa recunoastem ca se apropie de perfectiune. Suntem obligati sa recunoastem meritul firmei Samsung pentru efortul depus in cautarea modului de redare ideal.
Televizorul Samsung LED 40ES5500 reuseste sa redea imaginii clare, cu detalii foarte bine evidentiate si culori puternice si naturale. Si unghiul de vizionare este unul foarte mare astfel incat in orice pozitie ai sta imaginea se vede perfect.

Pe langa toate specificatiile tehnice, sunt implementate si o multime de tehnologii special create pentru imbunatatirea calitatii imaginii. Ne referim aici la Wide Color Enhancer Plus ce intensifica culorile si le face sa fie mult mai realiste si la Digital Noise Filter ce reuseste sa imbunatateasca tranzitia imaginilor ce se difuzeaza cu o viteza foarte mare.

Smart TV: avantaj sau nu?

Avand in vedere ca diferenta de pret nu este foarte mare fata de un televizor normal, noi suntem tentati sa alegem un Smart TV. Dar haideti sa intelegem mai bine ce inseamna acest concept. In putine cuvinte putem explica aceasta caracteristica ca o incercare reusita de a ingloba cat mai multe dispozitive in unul singur.

Pe Samsung LED 40ES5500 observam toate caracteristicile unui Smart TV. Din prisma navigarii pe internet putem compara experienta oferita de acest Smart TV cu cea oferita de un calculator. Browser-ul integrat are suport flash, deci incarcarea site-urilor ce folosesc aceasta tehnologie se face fara probleme iar dumneavoastra va veti putea bucura de filmele si serialele preferate direct de pe internet. Se poate de asemenea naviga foarte usor prin retelele de socializare, citi si raspunde la mail-uri, vorbi pe Skype sau uploada diverse fisiere. Aceste lucruri sunt posibile prin simpla conectare a unei tastaturi sau a unui mouse prin porturile USB. Pentru a va putea conecta la internet este suficienta conectarea unui cablu lan prin portul RJ-45 sau legatura la o retea wireless.

Dar dupa cum am spus, capacitatile unui Smart Tv nu se rezuma la navigarea pe internet. Samsung LED 40ES5500 mai este capabil sa recunoasca dispozitivele de stocare externe prin simpla conectare a cablului USB si sa redea majoritatea formatelor video si audio (chiar si problematica mkv cu sunet DTS). Permite de asemenea downloadarea de diferite programe ce pot fi rulate pe televizor.

Functii speciale produselor Samsung sunt Family Share prin care puteti imparti cu cei dragi diferite fotografii si filme prin intermediul internetului, Kids prin intermediul careia puteti accesa jocuri educative si distractive pentru copiii dumneavoastra sau Fitness ce va ofera posibilitatea de a va personaliza programul de exercitii.

Design

Televizorul LED Samsung 40ES5500 pastreaza linia impusa de Samsung in materie de televizoare. Design-ul slim, ecranul inconjurat de o rama foarte subtire si liniile drepte sunt principalele elemente ce pot fi remarcate. Imaginea pe care acest produs o inoculeaza este de calitate si bun gust. Nimic nu este in plus si toate sunt exact unde trebuie sa fie.
Este construit dintr-un material plastic solid iar culoarea neagra ajuta la marirea elegantei produsului. Greutatea televizorului este de 12.3 kg, destul de mica tinand cont de caracteristicile sale.

Televizor LED Samsung 101 cm FullHD 40ES5500 spateTelevizor LED Samsung 101 cm FullHD 40ES5500 lateral

Alte caracteristici

Trebuie sa afirmam ca televizorul LED Samsung 40ES5500 este un produs complet. Este prezent un tuner DVB-T/C, player-ul multimedia integrat se descurca mult peste media televizoarelor din aceeasi gama de pret iar la partea de conectivitate se regaseste in mare tot ce ai nevoie (3x HDMI,2xUSB, RJ-45,DVI,SCART si iesirile audio si pentru casti). Are un singur dezavantaj: pentru a putea accesa retelele wireless trebuie achizitionat un dispozitiv special.

La final sa precizam si calitatea sunetului. LED-ul 40ES5500 dispune de 2 boxe cu puterea de 10W fiecare, ce redau un sunt clar. De acest lucru se asigura tehnologii precum Dolby Digital Pulse, DTS 2.0 + Digital Out, Full Range, SRS TheaterSound HD.

Merita cumparat?

Tinand cont de gama foarte mare de televizoare asemanatoare, putem spune ca este o alegere foarte subiectiva. Cu toate acestea televizorul LED Samsung 40ES5500 merita sa se afle pe orice lista de posibile achizitii. Este un produs foarte bun cu un raport calitate pret excelent.

1 COMMENT

  1. viteza pe net e ca a unui pentium1 indiferent de Wfi sau Lan este ff mica ,se blocheaza intre timp ce cauti ceva pe net (se face imaginea neagra si se restarteaza ) e clar ca nu e facut pentru net. Ca tv. e ok . E pacaleala ca are viteza mare de procesare sau nu se ofera un update reusit . Ca smart e pe ultimul loc zic eu 🙁 consider m-am pacalit cu acest tv. e scump si prea laudat 🙁

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here