Fier de calcat Tefal AquaSpeed FV5370 – pret, pareri, opinii

2
1991
Fier de calcat Tefal AquaSpeed FV5370

Tot din seria electrocasnicelor de succes care ma ajuta sa fiu o buna gospodina face parte si fierul de calcat AquaSpeed FV5370, primit cadou de la parintii mei pentru simplul motiv ca au achizitionat si pentru ei acest fier de calcat si erau foarte incantati. Ambele exemplare au fost achizitionat online de pe eMag.

Cand am primit cadou acest fier de calcat (in septembrie a.c. se implineste 1 an) eram incepatoare in acest domeniu si daca nu si-ar fi facut treaba mai mult singur cred ca nici acum nu l-as fi folosit. Pentru mine este foarte important ca aparatele electrocasnice sa imi usureze cat mai mult munca.

La familia mea am vazut doar doua tipuri de fiare de calcat: strabunica si bunica aveau un fier de calcat foarte greu, din metal si Tefal.

Fier de calcat Tefal AquaSpeed FV5370 lateral Fier de calcat Tefal AquaSpeed FV5370 sus Fier de calcat Tefal AquaSpeed FV5370 alb albastru

Caracteristici generale

Fierul de calcat cu aburi Tefal AquaSpeed este foarte simplu de umplut cu apa deoarece are un rezervor de 0.3L prevazut cu un orificiu destul de mare astfel incat poate fi alimentat in 4 secunde. Lungimea cablului este de 2 metri, oferind mobilitate in timpul utilizarii.

Indeparteaza chiar si cele mai dificile cute de pe haine cu ajutorul jetului de abur care este concentrat spre varful talpii fierului de calcat. Aburul variaza intre 0 si 40 g/min.

Fierul de calcat Tefal AquaSpeed este prevazut cu abur vertical pentru a putea calca hainele direct pe umeras. Personal, consider ca este mai comod sa calc pe masa de calcat si nu calc niciodata hainele pe umeras, dar daca nu ai masa de calcat sau daca esti in graba, acest fier de calcat iti va fi de mare ajutor.

Fierul de calcat Tefal AutoClean AquaSpeed este prevazut cu o baza triunghiulara care ii asigura stabilitate atunci cand fie faci o pauza, fie schimbi haina pe care o ai de calcat.

Cu o greutate de 2 kilograme poate fi folosit cu usurinta de toata lumea.

Functii

Talpa fierului de calcat este acoperita cu un strat de Paladium si este prevazuta cu functia de Autocuratare (AutoClean), asigurandu-se o durabilitate mai mare utilizarii. Murdaria se transforma in puncta solide, care ulterior se transforma in abur atunci cand are loc procesul catalitic.

Fier de calcat Tefal AquaSpeed FV5370 functii Fier de calcat Tefal AquaSpeed FV5370 recipient apa Fier de calcat Tefal AquaSpeed FV5370 power zone

Daca doriti sa economisiti energie electrica aveti posibilitatea sa reduceti consumul cu pana la 20% cu ajutorul functiei Eco. Aceasta reduce cu pana la 20% din consumul fierului de calcat utilizat in pozitia maxima a aburului.

Puncte tari

 • Fierul de calcat Tefal AquaSpeed FV5370 este foarte usor de utilizat. Calca foarte bine si este ideal pentru incepatori in ale calcatului (asa cum am fost eu), pentru cei care isi doresc un aparat electrocasnic foarte bun dar si pentru persoanele care au multe haine de calcat
 • Fiind dotat cu abur vertical este recomandat si persoanelor care nu au masa de calcat sau au probleme cu coloana si nu se pot apleca
 • Este dotat cu un rezervor ce are o capacitate de 0.3L si nu trebuie reumplut des
 • Cablul cu lungimea de 2 metri permite libertate de miscare persoanei care utilizeaza fierul de calcat
 • Butonul de evacuare a jetului de aburi de gaseste sub maner, fiind mereu “sub mana”
 • Este prevazut cu sistem Easycord, sistem ce garanteaza pastrarea la distanta a cablului fata de tesatura in timpul utilizarii

Puncte slabe

 • Inca nu i-am gasit niciun punct slab fierului de calcat Tefal AquaSpeed FV5370. Pentru mine acesta este fierul de calcat ideal si vi-l recomand.

2 COMMENTS

  • Bună.
   Dacă vrei să calci hainele direct pe umeraș, acestea trebuie să fie umede pentru că se netezesc mult mai repede. În timp ce vârful trimite aburul către țesătură, tu trebuie să o întinzi ușor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here