Aparat de aer conditionat Electrolux EXI09HJIW Optibreez X3 Inverter,9000BTU – review

0
521

Astazi asistam la o incalzire globala accelerata, fapt pentru care am ajuns sa avem nevoie de aparat de aer conditionat in orice spatiu in care ne desfasuram activitatea, fie acasa sau la locul de munca. Pentru a alege un aparat potrivit trebuie sa ai in vedere trei mari criterii: aparatul trebuie sa aiba capacitatea sa raceasca rapid, trebuie sa fie accesibil si sa aiba un consum redus de energie electrica. Aparatul de aer conditionat Electrolux EXI09HJIW Optibreez X3 este cel mai potrivit.

Caracteristici generale

Designul este unul modern, de culoare alba, asa ca se poate asorta cu orice nuanta aveti in camera. Unitatea interioara are un display ascuns care se lumineaza doar atunci cand ai nevoie, arata temperatura setata si programul. Dimensiunile sunt relativ mici, astfel ca se poate monta si in locuri mai inghesuite daca este nevoie, 79.3cm x29.9cm x21cm cu o greutate de 10kg. Zgomotul emis de unitate este de 50dB, este atins cand treapta de ventilare este la maxim.

Compresorul tip Inverter are o unitate de frecventa variabila, care include un inverter reglabil electric pentru a controla viteza motorului si implicit temperatura aerului. Aparatul are doua filtre: BioHepa si un filtru de carbon activ. Aceste filtre reusesc impreuna sa opreasca pana la 98% din particulele de praf si bacteriile din aer.

Clasa energetica

Clasa de eficienta energetica de racire este A++, iar cea incalzita A+. Capacitatea generala este de 9000BTU, ce raceste o suprafata de 18m. Un consum minim care nu va creste cu mult factura energiei electrice.

Functii si performante

Filtrarea mirosurilor se face cu un filtru de carbune activ. Suprafata mare poroasa a carbunelui activ adsoarbe fumul si mirosurile din aerul care trece prin el si ramane captiv in porii acestuia. Filtru poate capta particule de polen, praf, fum de tigara.

Aparatul este dotat cu o telecomanda si cu functii menite sa va faciliteze modul de racire sau incalzire a spatiului dumneavoastra. Dispune de 5 viteze pentru ventilator.

Autodiagnoza-atunci cand apar situatii anormale de functionare aparatul se va opri automat si va transmite un cod de eroare afisat pe unitatea interioara.

Autorestart, acesta memoreaza automat setarile de functionare, atunci cand alimentarea este accidental oprita la revenirea tensiunii aparatul porneste pe setarile aanterioare.

Auto Clean permite curatarea in mod automat a aparatului la diverse perioade de timp setate de catre utilizator dar si manual prin simpla apasare a unui buton atunci cand se considera necesar.

Fuctia Turbo, cu aceasta functie aparatul de aer conditionat va mari capacitatea de racire/incalzire, facand astfel ca incaperea sa ajunga la temperatura dorita in cel mai scurt timp.

Cu Timer poti seta cronometrul pentru a porni/opri unitatea in ce interval de timp doresti.

Aparatele de conditionat de calitate au mai multe functii de climatizare, racire, incalzire, ventilatie si dezumidificare.

Functia de dezumidificare cu ajutorul carei aparatul extrage si elimina umezeala din interior.
In concluzie daca se utilizeaza intens aparatul de aer conditionat, in special in perioada rece, pentru incalzire, amortizarea investitiei in sisteme de tip inverter se va realiza foarte repede printr-un scazut consum de energie.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here