Aparat de aer conditionat Daikin FTXB35C,Inverter, 12000BTU – pareri si review

0
594

Zilele toride si-au facut prezenta iar cu totii ne dorim sa ne racorim sau sa fugim din calea temperaturilor ametitoare. Acum este cel mai bun moment pentru a achitiziona un aparat de aer conditionat. Daikin FTXB35C, este un aparat ultra-modern, echipat cu o multitudine de functii sofisticate, capabile sa asigure un excelent nivel de confort in incaperile mari, fara a face rispa de energie.

Caracteristici generale

Designul este unul foarte simplu, carcasa unitatii interioare fiind complet alba si fara linii foarte pronuntate. Aspectul general este placut. Dimensiunile sunt de 770mm x283mm x216mm cu o greutate de 8kg. Zgomotul emis de unitate interna este de 58dB, realativ mediu. Unitatea exterioara este de culoare alba, de dimensiuni 658mm x275mm x550mm cu o greutate de 30kg. Temperatura minima de opreare este de -10, iar cea maxima de 46(vara),temperatura minima de operare incalzire este de -15, iar cea maxima de 18(iarna).

Sistemul de filtrare al aparatului de aer conditionat este fara indoiala unul dintre cele mai performante. Filtru fotocatalitic din titan pentru purificarea aerului este o componenta importanta a aparatului Daikin. Este foarte importanta pentru sanatatea noastra. Acesta este compus dintr-un strat de hidroxiapatit de calciu care absoarbe bacteriile, virusiile, amoniacul, oxidul de axot si alte substante periculoase. Oxidul de titan genereaza radicali de hidroxil care dizolva substantele absorbite in apa. Avand acest proces in casa dumneavoastra mereu o sa va puteti bucura de confort si de un aer curat.

Clasa energetica

Eficienta energetica oferita de acest sistem de climatizare este impresionanta, avand clasa A+ la racire, si clasa A+ la incalzire. Raceste o suprafata de 35m avand o capacitate de 12000BTU. Tensiunea de alimentare este de 230V.

Functii si performante

Are un consum mic ce se datoreaza faptului ca acest model utilzeaza tehnologia Inverter, ceea ce presupune un consum redus de energie, imbunatatind totodata confortul in momentul utilizarii. Acest model controleaza viteza compresorului cu scopul de a mentine si o temperatura constanta, atat pentru racire cat si pentru incalzire.

Functiile de climatizare cu care este dotat aparatul sunt:racire, incalzire,ventilare si dezumidificare. Daca primele doua, care sunt considerate si principale, au impact direct asupra temperaturii si pot fi folosite sezonier, ultimele doua pot fi folosite pe tot parcursul anului, improspatand aerul din incapere si luptand eficient impotriva mucegaiului.

Pentru oprirea aparatului este suficient sa apasati tasta ON/OFF, a telecomenzii. In momentul pornirii sau cand este oprit si repornit, compresorul aparatului nu incepe sa functioneze imediat, ci dupa 3 minute, in scopul protejarii sistemului.

La pornire, deflectorul ia o pozitie prestabilita. Pentru reglarea directiei fluxului de aer care iese din unitatea interioara apasati tasta Swing. La o singura apasare, deflectorul continua sa se miste amestecand aerul din ambient, iar la a doua apasare a tastei deflectorul se blocheaza.

Programatorul zilnic este pentru a planifica valorile de referinta pentru racire si incalzire pe durata unei zile, pot fi garantate pana la 5 valori de referinta pentru o zi. Aceste valori selectate vor fi activate in mod automat la ora programata.

Modul Confort ajusteaza automat fluxul de aer din camera pentru a asigura distributia optima a fluxului de aer, impiedicand directionarea acestuia catre persoanele prezente in incapere.

Modul Putere permite atingerea capacitatii maxime prin simpla apasare a unui buton, fara a fi nevoie sa va faceti griji pentru factura electrica in cazul in care uitati aparatul in functiune. Aceasta functie va permite sa raciti/incalziti rapid incaperea si dupa 20 minute, unitatea revine automat la regimul normal de functionare, evitandu-se astfel consumul inutil de energie.

Noptile nedormite raman doar o simpla amintire, cu aparatul Daikin. Acesta nu doar mentine confortul in dormitor, ci si functioneaza extrem de silentios.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here