Aparat de aer conditionat Daewoo DSB-F1245ELH-VK Inverter, 12000BTU – review

0
695

Caldura pe timpul verii trebuie contracarata iar singura optiune cu adevarat eficienta este un aparat de aer conditionat. Din fericire, ai de unde alege, existand o mare varietate modele pe piata, dar daca esti nehotarat si nu stii ce sa alegi noi iti recomadam aparatul de aer conditionat Daewoo DSB-F1245ELH-VK.

Caracteristici generale

Este un aparat obisnuit ca design, ca majoritatelor sistemelor de climatizare, alb, simplu. Are un ecran LCD unde sunt afisate temperatura si dar si alte programe suplimentare. Dimensiunile sale sunt de 800mm x280mm x185mm, si o greutate de 10kg. Are un nivel redus de zgomot, acesta varind intre 28,36,40,50dB. Capacitatea medie de racire este la fel ca si cea de incalzire de 12000BTU, poate deservi cel mult un apartament de 2, 3 camere, daca este amplasat intr-o zona buna. Dimensiunile unitatii exterioare sunt de 760mm x256mm x552mm, cu o greutate de 31kg. Nivelul emis de aceasta este de 52,62dB, relativ mediu pentru un aparat exterior.

Tehnologia inverter este cunoscuta pentru eficienta termica si consumul redus de energie electrica, chiar in cele mai toride zile de vara. Datorita Inverterului se poate controla viteza compresorului pentru a ajusta racirea sau incalzirea, cand temperatura interioara ajunge la nivelul setat, compresorul continua sa functioneze, dar la viteza redusa pentru mentinerea temperaturii setate.

Clasa energetica a aparatului de aer condtitionat Daewoo DSB-F1245ELH-VK

In ceea ce priveste eficienta energetica, aparatul este unul dintre cele mai bune din clasa lui. Clasa la este racire A++, iar cea incalzita A+. Consumul nominal la racire este de 1080W, iar la incalzire de 1220W. Capacitatea nominala la racire este de 3500W, iar la incalzire de 3200W. ensiunea de alimentare este de 220-240V.

Functii si performante

Sistemul de filtrare este unul ok, conform fisei tehnice este antibacterian ce reimprospateaza aerul .Filtrul de aer a fost astfel tratat incat sa reziste acumularii mucegaiului, permitand astfel folosirea si intretinerea cu usurinta.

Pe partea de functii, modelul dispune de cele uzuale :racire, incalzire, ventilatie si dezumidificare, iar la partea functiilor speciale are cateva in plus fata de alte aparate, incadrate in aceeasi clasa :Sleep Mode,Auto Restart,Timer,Autodiagnoza,Turbo.

Functia de incalzire se realizeaza dupa principiul pompei de caldura spre deosebire de aparatele care folosesc rezistenta electrica. Pompa de caldura extrage energia din aerul exterior si o aduce in interior, de aceea aparatele care asigura incalzire si racire se mai numesc si pompe de caldura.

Cu functia de ventilatie aparatul ventileaza aerul din incapere in 3 trepte cu un debit de 650mc/h.

Modul Eco permite o exploatare eficienta prin limitarea valorii consumului maxim de energie. Este util cand instalatia de aer conditionat este utilizata simultan cu alte dispozitive electrice.

Cu functia Swing, fantele de ventilatie schimba automat directia fluxului de aer, in sus si in jos, astfel incat aerul sa patrunda in fiecare colt al camerei.

In cazul in care aparatul nu functioneaza in parametrii normali, pe display-ul unitatii interioare se va afisa un numar care va indica codul erorii.

Auto Restart prin intermediu acestei functii, aparatele Daewoo repornesc automat la fiecare realimentare, in cazul unei intruperi a alimentarii cu energie electrica.

Timer-ul lucreaza un interval de timp de 30minute /24ore.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here