Aparat de aer conditionat Daewoo DSB-F0981ELH-VK Inverter, 9000BTU – pareri si review

0
614

Cele mai cautate produse din sezonul cald si nu numai sunt aparatele de aer conditionat. Cu o gama foarte variata de produse prezente pe piata la ora actuala, este destul de greu sa faci alegerea cea mai potrivita. Aparatul Daewoo DSB-F0981ELH-VH, are un pret foarte bun, in raport cu performantele oferite. Aparatele au ca scop principal asigurarea unei temperaturi perfecte pentru locuinta.

Caracteristici generale ale aparatului de aer conditionat Daewoo DSB-F0981ELH-VK Inverter, 9000btu

Nu are un design deosebit, care sa il faca vizual placut, este un aparat de aer conditionat simplu, de culoare alba, avand dimensiunile de 800mm x280mm x185mm, si o greutate de 10kg. Zgomotul emis ajunge undeva la 40dB, cand compresorul este la cea mai mare putere de ventilare, deci se poate spune ca este un aparat foarte silentios.

Unitatea exterioara este tot alba, avand dimensiunile de 760mm x256mm x552mm, cu o greutate de 30kg. Zgomotul emis de aceasta este de 60dB. Temperatura minima si maxima de racire se situeaza de la -10C la +46C, iar cea de incalzire de la -15C la +24C. Pentru racirea incaperilor acesta poate dezvolta o putere de 9000BTU, iar pentru incalzire de 9000BTU. Este suficient pentru un apartament cu 2 camere cat si pentru ceva mai mare, doar ca atunci cand il veti folosi intr-o incapere mai mare randamentul nu va mai fi la fel de bun (procesul de racire va dura mai mult timp si totodata va creste si factura la energie electrica).

Display-ul aparatului este ascuns, pe el puteti vizualiza cu usurinta daca aparatul functioneaza, daca este conectat la reteaua de energie electrica, este setat pe vreun mod de functionare precum si temperatura setata de dumneavoastra.

Clasa energetica

Clasa de racire a aparatului este A++, cu un consum nominal la racire de 800W, iar clasa de incalzire A+, cu un consum nominal de 700W. Capacitatea nominala la racire este de 3500W, iar la incalzire de 3200W.

Functii si performante


Filtru
aparatului este antibacterian, ce ofera un aer proaspat camerelor.

Aparatul este prevazut cu trei trepte de viteza, iar setarile acestora depind in mod direct de temperatura aleasa.
Pentru ca foloseste un compresor de tip inverter consumul de energie al acestuia nu este foarte crescut si in comparatie cu aparatele clasice acesta va reduce semnificativ factura la energie electrica.

Functiile din dotare sunt cele uzuale, intalnite de obicei la orice aparat din aceasta categorie: racire, incalzire, ventilatie si dezumidificare.

Apasati butonul Mode pentru a selecta tipul de mod de operare.

Modul Sleep, aparatul va creste automat temperatura cu 1 grad pe racire, si o va scadea cu 1 grade pe incalzire, in primele ore, apoi o va mentine timp de 5h, dupa care se va opri. Astfel se mentine o temperatura confortabila pe timpul noptii.

Modul ECO asigura o economie de energie electrica de 60%.

FAN regleaza viteza ventilatorului.

SWING (buton baleai)la apasare se activeaza functia de baleiere automata a aerului. Pentru a distribui aerul intr-o directie specifica, apasati butonul swing si asteptati pana cand fanta de aer se misca in directia dorita apoi apasati butonul inca o data pentru stabilire.

Modul de dezumidificare reduce umezeala neplacuta din incapere fara a fi necesara o racire excesiva.

Turbo este functia pentru racire sau incalzire rapida.

Timer folositi aceasta functie pentru a programa oprirea sau pornirea automata a aparatului atunci cand mergeti la culcare, cand ajungeti acasa, cand va treziti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here