Aparat de aer conditionat Carrier Y16 Plus EXV 24000BTU – pareri si review

0
530

Zilele din ce in ce mai calduroase au facut ca aparatele de aer conditionat sa devina foarte populare, iar producatorii au dezvoltat tehnologii noi pentru a reduce disconfortul termic. Astfel un model trebuie sa aibe un consum mic de energie si un nivel redus al zgomotului, sa acopere un spatiu cat mai mare. Daca te afli in cautarea unui aparat de aer conditionat eficient si suficient de puternic Carrier Y16 intruneste toate aceste calitati.

Caracteristici generale

Designul unitatii interioare este unul extrem de simplu cu marginile rotunjite, carcasa fiind complet alba. Are un dispaly ascuns in partea dreapta ce arata temperatura setata si modul de functionare. Dimensiunile sunt standard, cu o greutate de 9kg. Confortul oferit nu este doar de ordine termica ci si fonica. Nivelul de zgomot pentru unitatea interna este de doar 43dB, care poate scadea pana la 25dB. Temperatura minima de operare racire este de-15grade, iar cea maxima 24(vara), temperatura minima de operare incalzire este de 15grade, iar cea maxima de 46(iarna).

Acest aparat dispune de un filtru Hepa, ce a fost dezvoltat la baza unei tehnologii puternice de absorbtie a impuritatilor de aer pana la cele mai mici particule care plutesc in jurul nostru iar scopul principal este acela de a influenta pozitiv calitatea vietii si confortul tau.

Tehnologia Inverter este o tehnologie care foloseste un model nou de compesor, care duce la consumul redus de energie, la o functionare silentioasa si la o eficienta maxima. Datorita acestei tehnologii nici macar zgomotul neplacut de la pornire nu mai exista. Exista multe tari in care tehnologia Inverter este obligatorie sau mai excat lipsa ei este interzisa.

Clasa energetica

Acest aparat face parte din clasa energetica la racire A++, cu un consum nominal la racire de 1530W, iar clasa energetica incalzita A+++, iar consumul nominal la incalzire de 1550W. Capacitatea generala este de 24000BTU si raceste o suprafata de 38m.

Functii si performante

Filtrele de praf filtreaza particulele de praf, iar filtru Catalizator absoarbe particulele nocive din aerul incaperii.

Functia Auto Clean este un mod ce are in vedere eliminarea caldurii din interiorul carcasei.

Functia Auto restart-memoreaza ultimele setari ale aparatului in caz de inrerupere a energiei electrice.

Modul economic este acela de economisire a energiei va opri ventilatorul unitatii interne, scazand astfel consumul de curent si nivelul de zgomot. In acelasi timp va creste si intervalul de timp intre care se va face citirea temperaturii din incapere, timp in care daca pereti nu sunt bine izolati si geamurile bine inchise este posibil ca temperatura din casa sa creasca putin.

In modul Sleep aparatele maresc nivelul temperaturii interioare dorite si dupa un timp se opreste. In acest fel,va puteti simti confortabil in timpul somnului.

Turbo face ca unitatea sa lucreze suplimentar pentru a ajunge la temperatura dorita in cel mai scurt timp.

In timp ce sunteti acasa, nu opriti continuu aparatul de aer conditionat. Nu economisiti bani facand acest lucru, deschideti aparatul dimineata si lasati-l, sa functioneza in timpul zile intre 22-24grade. In acest fel, reduceti repornirea frecventa. Nu utilizati cuptoare cu microunde sau alte aparate in timpul caldurii de vara si in timp ce aparatul functioneaza. Este mai bine sa gatiti seara, sa ventilati casa si apoi sa porniti aparatul.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here