Aparat de aer conditionat Carrier 42QHC018DSA Y16 IPLUS, 18000BTU – pareri si review

0
284

Temperaturile caniculare au inceput sa ne afecteaza pe noi toti, iar acest lucru trebuie rectificat in aceasta vara. Dupa o zi de munca obositoare sub soarele arzator, cel mai important lucru pe care vrei sa il faci cand ajungi acasa este sa dai drumul la aer conditionat. Daca inca nu detii un astfel de aparat, acum este momentul perfect pentru o achizitionare. Aparatul de aer conditionat Carrier 42QHC018DSA Y16 IPLUS, este cel mai potrivit.

Caracteristici generale

Unitatea interioara este dotata cu un mic display care LCD care indica temperatura setata. IPLUS este o unitate moderna si atractiva, cu dimensiuni compacte si greutate redusa care se adapteaza oricarui spatiu interior. Aparatul are o capacitate foarte mare de modificare a temperaturii ,acesta fiind de 18000BTU, asadar este recomandat pentru incaperi de pana la 53mp.

Dimensiunile unitatii sunt de 973mm x218mm x319mm, si o greutate de 11.9kg. Intr-o casa este nevoie de liniste de obicei, iar acest aparat nu face rabat, zgomotul produs variaza de la (24,35, 37,42dB).

Datorita compresorului inverter, aparatul poate fi utilizat chiar si atunci cand temperatura exterioara ajunge pana la -15grade, fiind util chiar si in sezonul rece.

In ceea ce priveste calitatea aerului, acesta este una buna datorita filtrelor performante Cold Catalyst si HEPA. Astfel aerul va fi purificat prin ionizare, iar praful si alergenii vor disparea.

Clasa energetica a aparatului de aer conditionat Carrier 42QHC018DSA Y18 IPLUS

Aparatul face parte din clasa de racire A++, cu o capacitate nominala la racire de 5.2kW, iar clasa de incalzire A+++, cu o capacitate nominala la incalzire de 5.5kW. Aparatul are un consum de energie foarte mic, cu aproape 30% fata de aparatele incadrate in clasa A.

Functii si performante


Tehnologia DC
-inverter cu compresor dublu rotativ si ventilatorulu motorului tip DC permite o functionare mai silentioasa si mai economica.

Principalele functii pe care le indeplineste sunt: de racire, incalzire, ventilare si dezumidificare. Pe langa acestea modelul aduce in prim plan si alte tipuri de functii mai speciale cum ar fi:Follow me,dezghetare automata, Modul X-Eco, detectare automata a scurgerilor,prevenire formare mucegai.

Functia de dezghetare automata permite echipamentului sa previna fenomenul de inghetare a evaporatorului si sa mentina efectul de dezumidificare in medii cu temeperaturi reduse.

Repornirea automata in cazul penelor de curent permite aparatului sa isi reia functionarea conform setarilor anterioare.

Modul X-Eco, este pentru o functionare silentioasa si economie de energie, pana la 60% in timpul noptii.

Functia cea mai interesanta si foarte bine gandita este functia Follow me. Datorita ei ai parte de confort termic maxim. Aparatul va identifica temperatura ambientala cu ajutorul telecomenzii care are in dotare un senzor de temperatura.

Daca este o temperatura foarte scazuta sau ridicata in camera, poti suplimenta cu functia Turbo modul de functionare. Temperatura tinta va fi atinsa mult mai rapid.

Auto Clean mentine uscat vaporizatorul dupa incheierea activitatii aparatului pentru a nu oferi sansa mucegaiului si a bacteriilor sa adere la suprafata acestuia, fiind principalele cauze pentru mirosurile nedorite.

Pentru a evita la pornire un curent de aer rece, acest aparat are o intarziere la pornire care va regla temperatura la nivelul ales, pentru ca unitatea interioara se va incalzi apoi aerul va porni.

Sistemul automat de detectare al scurgerilor vor veni in ajutorul tau. Cand se detecteaza o scurgere de agent frigorific, unitatea poate sa afiseze codul “EC”, SI LED-ul va clipi intermitent, astfel vei sti ca sunt scurgeri.

Prevenirea formarii mucegaiului este o functie care contribuie in mod eficient la un aer sanatos, nu doar placut din punct de vedere termic. Aceasta mentine unitatea in functiune timp de 7-10 minute dupa ce aparatul a fost oprit, in asa fel incat sa nu existe sansa de a ramane picaturi de apa pe schimbatorul de caldura.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here