Cel mai bun boiler termoelectric

0
2157

In prezent sunt cautate solutii foarte bune si foarte ieftine de incalzire sau de producere a apei menajere. Sunt persoane care vor sa se incalzeasca utilizand centrale termice pe gaz sau un boiler termoelectric cu 2 serpentine. Fiecare alege produsul care ii satisface cel mai bine nevoile. Cea mai noua aparitie este reprezentata de boilere termoelectrice care se diferentiaza de cele electrice datorita capacitatii lor de functionare pe baza de energie dar si pe agentul termic. Asta inseamna ca boilerele termoelectrice sunt o solutie ideala de incalzire in aparamente sau in case. Reprezinta investitii bune atat in ceea ce priveste pretul cat si avantajele pe care le ofera.

Aceste boilere aduca foarte multe plusuri in viata utilizatorilor si cresc valoarea imobilului. Durata lor de viata este lunga si ele sunt fiabile si foarte rezistente fiind un punct de sprijin pentru toti utilizatorii. Se evita astfel pierderile de caldura si totul se va reflecta in facturile mult mai mici la curent. In cele ce urmeaza vor fi prezentate toate caracteristicile boilerelor de care ar trebui ca fiecare consumator sa tina cont atunci cand cumpara produsul pe care il considera satisfacator nevoilor sale. Pretul nu este primul factor de decizie in acest sens.

Ghid de cumparare

Pentru a cumpara cel mai bun boiler este important sa fie cunoscute mai multe caracteristici ale acestora. Boilerul este un produs foarte util in orice locuinta si scopul sau este acela de a oferi un flux de apa calda constant indiferent de sezon. Apa se incalzeste mai rapid daca in casa exista si un boiler electric iar montajul usor si rezistenta la temperaturi scazute si la socuri il fac sa fie un produs ideal pentru locuinte. Cei mai multi cumparatori se intreaba cum ar putea alege un boiler foarte bun mai ales acum cand oferta este variata si scopul ghidului este acela de a prezenta cat mai pe larg toate elementele importante si caracteristicile care genereaza o achizitie de top.

Material
Boilerele sunt facute in general din otel dar pot fi si din aliaj cu baza otelita si au o forma similara cu cea a rezervoarelor la interior acumulandu-se o catitiate de apa in conformitate cu dimensiunea pe care boilerul o are. In ceea ce priveste functionarea, boilerul va fi cimpus din ansamblul de incalzire si un termostat care va reusi sa stabilizeze si temperatura apei tinand cont de setari.

Tipuri
Boilerul functioneaza pe principiul presiunii si se alimenteaza utilizand conducta pentru apa rece din acasa. Se va acumula cantitatea ideala de apa care se va incalzi. In functie de acest lucru apare si prima clasificare a boilerelor in functie de combustibilul cu care incalzesc apa.

Boilerele electrice sunt cele mai des utilizate dar si cele mai eficiente pentru incalzirea apei menajere fiind folosita o rezistenta care va functiona cu ajutorul energiei electrice. Se vor alimenta de la prizele normale sau chiar si de la tensiunile mai mari si baza alegerii modului de alimentare sta in capacitatea pe care boilerul o are.

Alte tipuri de boilere sunt cele pe gaz avand combustibil asa cum spune si numele lor gazul, cele pe ulei care nu mai sunt folosite decat rar si cele cu ardere a lemnului utilizate cel mai mult la nivel industrial.

Cele mai populare sunt boilerele electrice fiind cele mai fiabile si cele mai rentabile de pe piata in momentul de fata. Comparativ cu oricare alt tip de boiler, cele electrice vor elimina usor toata risipa energetica iar functia stand by reuseste sa ofere apa calda oricand.

Boilerele cu acumulare sunt ansamble de tipul tank in tank aceasta structura avand la baza doua elemente foarte importante si anume baza boilerului numita si invelis si un balon intern facut din otel cu functia de rezervor.

Principalul avantaj al boilerelor este puterea deoarece debitul este ridicat in momentele de varf dar si in cele in care este necesar un flux de apa continuu. Functiile de reincalzire au consum scazut si au loc in timp scurt.
Comparativ cu boilerele clasice care au pereti dubli si serpentibe boilerele tank in tank au un transfer termic mult mai bun. Suprafata de incalzire va fi mai mare si de aici rezulta si randamentul sporit. In plus exista si un sistem de contractii cu rolul de a impiedica depunerile de calcar.

Boilerele cu acumulare bivalenta au roul de a asigura un debit mai mare de apa iar acumularea bivalenta inseamna ca se asigura o incalzire mai rapida.

Boilerele instant sunt mici si ofera un consum scazut si apa la discretie. Instantul functioneaza doar cand este nevoie de apa dar nu fac fata la cantitati foarte mari.

Montaj
In alegerea unui boiler montajul este extrem de important. Exista boilere verticale acestea fiind cele mai populare si oferind avantajul montajului pe perete, cele orizontale care sunt o alternativa foarte buna la cele verticale si au avantajul ca pot fi puse si in zone mai putin accesibile si cele care se pot monta sub chiuveta care sunt de tipul instant si au capacitate redusa.

Dimensiuni

Conteaza foarte mult numarul de puncte care vor utiliza apa calda pentru ca daca apa calda va fi utilizata doar in baie sau in bucatarie atunci nu este nevoie de un boiler foarte mare pe cand daca apa este necesara in mai multe locuri situatia se schimba.

Volumul apei calde
Volumul apei calde este un criteriu foarte important. Tinand cont de numarul membrilor familiei se va calcula aproximativ necesarul zilnic de apa si se poate alege un boiler cu capacitate de 30 de litri sau unul mai mare cu un volum de pana la 15 litri. Sunt si cazuri izolate cand boilerul este mai mare.

Puterea totala a rezistentei
Puterea totala a rezistentei folosite este cea care influenteaza facturile. Valoarea este intre 1 si 3 KW si sunt rare cazurile in care se depaseste valoarea maxima. Indicele acesta spune si timpul alocat incalzirii.

Sistem de protectie

Izolarea boilerului este protectia peretilor iar modelele performante sunt prevazute cu zone tampon care vor pastra temperatura apei mai mult reducand pierderile de energie.
Protectia impotiva inghetului este obligatorie si aproape toate modelele o au. Cand temperatura din interior scade dramatic boilerul nu va fi afectat, un detaliu foarte important.

Termostatul reglabil
Termostatul reglabil este si el foarte important pentru ca se vor regla parametri foarte usor. In general se va regla temperatura apei si indica boilerului capacitatea maxima atinsa pentru incalzire.

Panoul de comanda

Panoul de comanda ajuta la reglarea parametrilor de functionare. Cele mai noi boilere au solutii electronice. Cu un panou electronic se asigura o manevrare mai usoara si o mai buna precizie.

Siguranta
Siguranta este de asemenea un factor principal si multe boilere pot avea probleme daca nu sunt montate corect. In acest sens se apeleaza la profesionisti si multe dintre probleme se vor elimina daca boilerul are si o supapa de siguranta. Cele mai multe probleme apar in general in partea electrica unde este nevoie de impamantare, la nivel de presiune a apei unde se foloseste supapa care ajuta chiar si cand presiunea este foarte mare.

Greutatea si designul

Greutatea si designul sunt motive de cumparare mai ales ca cei mai multi clienti cauta solutii cat mai estetice. Este foarte importanta forma boilerului dar la fel de relevant este si sa se puna pret pe dimensiuni si greutate. O greutate scazuta poate facilita montajul iar formele mai mici permit includerea boilerului in anumite medii fara a distruge designul.

Specialistii recomanda

1Boiler termoelectric cu serpentina Tesy BiLight GCVS 804420 B11 TSR, 2000 W, 80 l, 0.8 Mpa, 18 mm


Acesta este un boiler electric care in mod sigur se va potrivi in orice casa datorita caracteristicilor sale unice. Duza este facuta din otel inoxidabil si reduce amestecul de apa rece cu apa calda. Modelul acesta nu are o punte termica intre sistemul sau de prindere de perete si rezervor si functioneaza in doua moduri: cu indicator gri pentru oprit, roz pentru incalzire si albastru pentru gata de folosire. Produsul are un design placut si un termostat reglabil pentru ca temperatura apei sa fie cea ideala. Consumul este compatibil cu cel al unei centrale si in plus are un anod de magneziu care sii va mari durata de viata. Rezervorul beneficiaza de garantie trei ani.

Cumpara de aici !

2Boiler termoelectric Ariston Pro R VTS 100 EU, 1800 W, 100 l, 0.8 Mpa, Serpentina pe partea stanga, Izolatie termica, Protectie electrica IPX3, Reglaj extern de temperatura


Este un dispozitiv care pe termen lung isi va dovedi cu siguranta utilitatea si eficienta. Rezervorul este emailat, are un anod de magneziu de dimensiuni mari pentru fiabilitate si dispune de supapa de rugenta. Produsul are un design special si este destinat pentru instalare murala, care va da o cantitate mare de apa calda in timp scurt. Reglajul exterior al temperaturii este permis datorita unui dispozitiv de control extern. Reprezinta o investitie buna si poate functiona chiar si mai mult de 10 ani fara probleme. Firma producatoare se numara printre cele mai bune.

Cumpara de aici !

3Boiler termoelectric cu serpentina Ferroli Power Thermo 80V, 1500 W, 80 l, 0.8 Mpa, Alb

Acest boiler este cea mai buna solutie pentru persoanele care vor un plus de confort pentru familia lor si un consum mai mic dar si o durata de viata mare si o buna rezistenta la coroziune.

Pentru alegerea boilerului este important sa se ia in calcul foarte multe aspecte cum ar fi proiectarea, designul dar si durata de functionare. Boilerul de la Ferroli are doua surse de incalzire pentru ca apa sa poata atinge o anumita temperatura cat mai rapid. Rezistenta sa electrica este de 1.5 KW si se utilizeaza la transferul agentilor termici care circula in serpentina racordata la sistemul de incalzire al casei.

Cumpara de aici !

4Boiler termoelectric cu 2 serpetine TESY BiLight GCV 7/4S2 1504420 B11 TSRP, 150 litri, 2000W, 0.8 Mpa, 18 mm, Turbolator

Un model de boiler special care asigura incalzire intr-un timp scurt si este dotat cu serpentina pentru a fi eficient si sigur si pentru a incalzi apa menajera foarte repede. Are o protectie din sticla ceramica si se foloseste o tehnologie de ultima generatie in sensul acesta avand si un anod de magneziu care ii sporeste durata de functionare si flanse care permit accesul liver la un grup electric al boilerului.

Este echipat cu un intrerupator rezistent la umezeala si are un sistem electric foarte fiabil care este garantat de certificari de siguranta europene. Este un boiler electric rezistent si perfect functional care devine solutia ideala in orice locuinta.

Cumpara de aici !

5Boiler termoelectric, OMEGA ST0100C2V, 100 l


Un boiler termoelectric 100 l ideal in orice locuinta. Boilerul Omega are un design placut si se potriveste in orice incapere foarte rapid si simplu, in general este folosit ca o alternativa la o centrala termica si furnizeaza doar apa calda igienica ce se poate folosi si in scopuri alimentare. Apava fi incalzita pana la 69 de grade si se va reincalzi atunci cand temperatura scade cu pana la 10 grade. Termostatul va reconecta rezistenta de incalzire si se va evita astfel supraincalzirea accidentala a boilerului.

Cumpara de aici !

6Boiler termoelectric, HAJDU, 200 l


Acesta este un tip de boiler cu un pret ceva mai mare dar fiind un boiler de perete facut din otel emailat si beneficiind de 5 ani garantie pentru rezervor si 2 ani pentru produs in general isi va merita cu siguranta banii. Este un boiler silentios si are un design modern. Fiecare persoana are nevoie de o astfel de investitie pentru a se putea incalzi in mod corespunzator. Are un termostat cu contact alternant care se va putea regla pana la 65 de grade si care poate controla pompa de incarcare si respctiv microcentrala.

Cumpara de aici !

7Boiler termoelectric cu serpentina Eldom Green Line , 120 l, 3000 W, 32 mm, serpentina jos


Un model de boiler electric cu o capacitate de 120 de litri si o putere de 3000 W este o investitie ideala atat in ceea ce priveste latura estetica cat si pe cea practica si functionala. Are o izolatie etansata facuta din spuna poluretanica fara freon, un rezervor de acoperire in email foarte durabil si un incalzitor electric cu supapa metalica combinata. Reprezinta o investitie foarte buna pentru consum si facturi lunare mai mixi. Pretul sau este accesibil si isi merita in mod sigur toti banii datorita beneficiilor pe care le aduce. Un astfel de boiler va fi apreciat de toti consumatorii.

Cumpara de aici !

8Boiler termoelectric BRAUN Vertical ST120, 1500W, 120litri, clasa energetica D, prevazut cu serpentina, protectie impotriva umiditatii IPX4, indicator stare activa termostat, conexiune dreapta sau stanga, alb

Acesta este un boiler cu un design deosebit si cu o mare putere de 1500 E cu capacitatea de 120 litri, dar are o clasa de performanta energetica mica. Este util in orice casa unde este nevoie de multa caldura iarna si apa calda menajera tot timpul.

Este facut in totalitate in Italia, din materiale care respecta standardele internationale. Este realizat din otel de cea mai buna calitate, rezistenta este din cupru armat, are un anod de magneziu, termostat pentru siguranta si izolatie dubla din poliuretan dar si un indicator luminos pentru starea activa. Este o investitie ieftina si fiabila potrivita oricarei case.

Cumpara de aici !

9Boiler termoelectric Sunsystem MB S1 100 cu o serpentina, 100 litri, putere serpentina 9.22 kw, putere electrica 2 KW


Reprezinta un boiler termoelectric ideal din toate punctele de vedere. Are o captuseala metalica estetica alba si un indicator de temperatura util. protectia termica este dubla. In ceea ce priveste eficienta energetica acesta are clasa D deci nu este foarte bun la consum. Este un boiler cu o capacitate de 100 de litri care va iesi in evidenta printe alte modele propuse pentru ca este modern si de calitate avand o serpetina puternica si o capacitate de incalzire foarte buna. Durata de vata este lunga. Acest produs este recomandat de foarte multi cumparatori.

Cumpara de aici !

10Boiler termoelectric cu serpentina Tesy Modeco GCV9S 1504720 C21 TSRCP, 2000 W, 150 litri, Izolatie 32 mm, Tehnologie Insutech Plus

Un boiler cu o capacitate de 150 de litri si izolatia perfecta de 32 mm este ideal chiar si pentru cei mai pretentiosi clienti. Are un design deosebit si o tehnologie precisa care distribuie uniform izolatia fara CFC si HCFC. Nu are punte termica deci va reduce pierderile de energie cu 16%. Este un dispozitiv silentios si rezistent.

Are un indicator BilLight pentru doua moduri de operare si anume incalzire si gata de utilizare. Reprezinta o investitie inteligenta pentru perioade lungi de timp si asigura o cantitate foarte mare de apa calda. Reprezinta o investitie foarte buna atat datorita designului sau cat si datorita caracteristicilor si calitatii sale incontestabile.

Cumpara de aici !

11Concluzii

Pentru a alege cel mai bun boiler termoelectric este nevoie ca toti consumatorii sa se documenteze foarte bine inainte. Boilerele au casigat foarte mult teren in fata altor metode de incalzire conventionale sau traditionale fiind o metoda mai putin scumpa care nu consuma mult si se foloseste pentru a genera apa calda si caldura. Aceste boilere sunt potrivite in toate casele si sunt rezistente si fiabile, dar si utile in toate perioadele nu doar in cea rece.

Toate boilerele prezentate, sunt cele mai bune 10 solutii care se afla pe piata in momentul de fata. Orice model ar alege cumparatorii, in mod sigur se vor dovedi foarte utile in case si vor fi investitii fiabile si rezistente pentru cat mai multi ani. Parerile despre toate aceste produse au rolul de a convinge clentii sa incere sa faca si ei o schimbare pentru a obtine o economie la facturi si pentru a beneficia de siguranta si confort.

Boilerele electrice sunt visul fiecarei familii care pune accent pe latura estetica a lucrurilor si pentru care conteaza in egala masura si latura financiara precum si performanta pe care o au dispozitivele folosite. Boilerele termoelectrice reprezinta in mod sigur cea mai eficienta alegere.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here