Aragazul Electrolux EKG61102OX – ofertă bună la preț mic

0
892
Aragaz Electrolux EKG61102OX

O mâncare delicioasă are la bază o rețetă veche, un bucătar bun care adaugă un ingredient secret, dar și un aragaz sau un cuptor care îl coace sau fierbe perfect. Gustul și mirosul vor fi ușor de impresionat dacă ceea ce este în farfurie arată bine.

În ultimul timp, aragazul nu este doar un electrocasnic cu 4 ochiuri și cuptor; el a fost întregit de grill și rotisor pentru a varia modul de preparare al produselor. Aragazul Electrolux EKG61102OX se evidențiază prin raportul excelent calitate/ preț, dar are și câteva minusuri.

Design și caracteristici generale

Aragazul Electrolux EKG61102OX este din inox cu câteva elemente negre, ușor de asortat în orice bucătărie. Lateralele sunt făcute din tablă emailată de culoare gri. Cele 4 arzătoare pot fi ușor ascunse cu ajutorul capacului de sticlă. Este important să puneți capacul doar după ce ați închis arzătoarele.

Plita funcționează pe gaz, iar aprinderea ei se face electric. Arzătoarele se vor aprinde instant cu o singură apăsare. Cuptorul se va aprinde după câteva secunde în care țineți apăsat butonul corespunzător.

Puteți regla nivelul de căldură în funcție de consumul de gaz pe care îl puteți controla direct, astfel încât să vă puteți controla facturile aferente.

Arzătorul mare are o putere de 3 kW, cele 2 arzătoare normale/ medii au o putere de 2 kW fiecare, iar arzătorul mic este prevăzut cu o putere de doar 1 kW.

Aragazul Electrolux EKG61102OX are dimensiunile 85.5 (înălțime) x 60 (lățime) x 60 (adâncime) centimetri.

Panoul de comandă are 2 butoane mai mici, unul în partea din stânga și unul în partea din dreapta și 7 butoane mai mari. Butonul mic din partea stângă este cel care generează scânteia, primele 4 butoane mari sunt destinate celor 4 arzătoare, al cincilea buton mare este pentru rotisor, al șaselea buton pune în funcțiune ceasul avertizor, ultimul buton (primul din partea dreaptă) este destinat cuptorului, iar cel mic de lângă el aprinde sau stinge becul cuptorului.

Funcții speciale

Nu orice aragaz are grill sau rotisor, asta este clar, iar aragazul Electrolux EKG61102OX le are pe ambele.

Rotisorul va prăji carnea mai ușor, iar musafirii vor fi impresionați. Dacă gătiți la rotisor, crusta fripturii va fi uniformă și crocantă. După pornirea rotisorului, acesta se va învârti automat.

Mai mult ca sigur, după utilizarea rotisorului, veți dori să curățați cuptorul. Nimic mai simplu. Încălziți cuptorul la 220°C și datorită pereților din lateral care sunt acoperiți cu un email catalitic, grăsimea și alte reziduuri deja absorbite vor oxida, iar curățarea se va face foarte ușor.

Un alt beneficiu este faptul că puteți scoate ușa cuptorului.

În cazul în care ați ars vreodată mâncarea, puteți uita incidentul deoarece aragazul Electrolux EKG61102OX este dotat cu un cronometru care vă ajută să lăsați mâncarea fix cât este nevoie pe arzător, la rotisor sau în cuptor.

Sub cuptor se găsește un compartiment pentru depozitarea accesoriilor necesare la gătit.

Atât plita cât și cuptorul sunt prevăzute cu siguranțe.

Ce trebuie făcut dacă…

Problemă Cauză posibilă Soluție
Nu se produce scânteie pentru aprinderea gazului Nu există alimentare cu curent Asigurați-vă că unitatea este conectată la sursa de energie electrică și este pornită.
Nu se produce scânteie pentru aprinderea gazului Nu există alimentare cu curent Examinați siguranța instalației electrice a locuinței.
Nu se produce scânteie pentru aprinderea gazului Capacul și coroana arzătorului nu sunt aliniate Capacul și coroana arzătorului trebuie să fie așezate în pozițiile corecte.
Flacăra se stinge imediat după aprindere Termocuplul nu se încălzește suficient După aprinderea flăcării, țineți apăsat butonul de comandă a gazului timp de aproximativ 5 secunde.
Flacăra arde inegal pe circumferința arzătorului Coroana arzătorului este blocată de resturi alimentare Verificați dacă injectorul principal nu este blocat și coroana arzătorului nu este obstrucționată de resturi alimentare.
Aparatul nu funcționează deloc Siguranța din tabloul de siguranțe este decuplată Verificați siguranța. Dacă siguranța declanșează de mai multe ori, adresați-vă unui electrician calificat.
Cuptorul nu se încălzește Nu au fost efectuate setările necesare Verificați setările.
Cuptorul nu se încălzește Cuptorul nu este pornit Porniți cuptorul.
Becul cuptorului nu funcționează Becul este defect Înlocuiți becul cuptorului.
Aburul și condensul se depun pe alimente și în interiorul cuptorului Ați lăsat vasul cu mâncare prea mult timp în cuptor Nu lăsați vasele cu mâncare în cuptor mai mult de 15 – 20 minute după terminarea procesului de gătit.

Dacă nu puteți găsi singur o soluție problemei, contactați dealerul sau centrul de service. Datele necesare centrului de service se găsesc pe plăcuța cu date tehnice. Aceasta este amplasată pe cadrul frontal din interiorul cuptorului.

De ce recomandăm aragazul Electrolux EKG61102OX?

Aragazul Electrolux EKG61102OX are un raport calitate/ preț excelent și vă oferă mai multe moduri de a găti, delectându-vă papilele gustative cu mâncăruri alese. Rotisorul, grill-ul, 2 tăvi, compartimentul pentru vase sunt accesoriile pe care le primiți la acest aragaz. Și cel mai important este faptul că nu veți arde niciodată mâncarea datorită cronometrului cu care este prevăzut Electrolux EKG61102OX. Spor la gătit!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here