Combina frigorifică Samsung RB31FDRNDSA

0
917
Combina frigorifica Samsung RB31FDRNDSA

Cel mai important loc dintr-o bucătărie mi se pare frigiderul deoarece ”de acolo mănânci” și trebuie să fie încăpător, aerisit, curat, cu spații pentru toate tipurile de alimente, de la compartiment pentru brânzeturi până la cutie pentru legume și fructe. Dacă are și un dozator de apă incorporat în ușă este perfect.

Design și clasă energetică

Samsung RB31FDRNDSA este o combină frigorifică încăpătoare deoarece are o capacitate de 310 litri. Argintie și modernă se potrivește deopotrivă în bucătăriile clasice sau în cele moderne. Pentru un plus de confort frigiderul este poziționat în partea superioară, iar congelatorul în partea inferioară. Deasupra dozatorului de apă se află display cu afișaj LED.

Clasa energetică A+ în care se încadrează această combină frigorifică este performantă și economică, numai bună pentru electrocasnicele pe care trebuie să le ții mereu în priză.

Dimensiunile combinei frigorifice Samsung RB31FDRNDSA sunt 185 (înălțime) x 59.5 (lățime) x 66.8 (adâncime) centimetri și cântărește 65 de kilograme.

Caracteristicile frigiderului

Frigiderul are mâner incorporabil cu deschidere pe partea dreaptă și este prevăzut cu 3 rafturi. Inovația Samsung este raftul cu glisare ușoară prevăzut cu balamale glisante, ușor de scos pentru a organiza eficient produsele alimentare pe raft sau pentru a ajunge la prăjitura așezată în spate fără a-i strivi glazura. Astfel, reușești imediat să vezi care sunt produsele așezate în spate și le poți aduce în partea din față a raftului pentru a fi consumate înainte de termen.

Combina frigorifica Samsung RB31FDRNDSA interior Combina frigorifica Samsung RB31FDRNDSA lateral Combina frigorifica Samsung RB31FDRNDSA interior lateral

Rafturile frigiderului sunt făcute din sticlă rezistentă pe care puteți așeza oalele cu mâncare sau produse proaspete ambalate corespunzător. Ușa are 3 suporturi din plastic, unul pentru ouă, pentru doze și pentru sticle. De asemenea, și unul dintre rafturi este dotat cu un suport de metal pentru răcirea sticlelor, de mare ajutor dacă dai o petrecere.

Sub cele 3 rafturi de sticlă este poziționată cutia pentru legume și fructe. Frigiderul este dotat cu un sistem automat de dezghețare și cu tehnologia NoFrost care asigură o răcire uniformă eliminând astfel formarea gheții sau a zăpezii. Această tehnologie reduce consumul de energie și crește totodată durabilitatea sistemului de răcire.

Cu ajutorul suportului pentru doze poți preveni rostogolirea lor și astfel eviți agitarea lor. Este poziționat deasupra dozatorului de apă, iar pentru a ușura accesul, acest suport se poate înclina.

Dozatorul de apă este inserat pentru a menține suprafața plană a frigiderului.

LED-ul din partea superioară a frigiderului te va ajuta să găsești mult mai repede alimentele căutate ajutându-te să economisești energie și timp. LED-ul este foarte puternic și nu va mai trebui să aprinzi lumina dacă vrei să iei ceva din frigider.

Nu vei lăsa niciodată ușa frigiderului deschisă deoarece Samsung RB31FDRNDSA este prevăzut cu sistem de siguranță ce te avertizează în cazul în care nu închizi bine ușa.

În plus, cu ajutorul tehnologiei de tip Inverter, te bucuri de o combină frigorifică silențioasă ce emite un zgomot de maximum 39 de decibeli.

Caracteristicile congelatorului

Congelatorul combinei frigorifice Samsung RB31FDRNDSA este poziționat în partea inferioară. Acesta este împărțit în 3 compartimente pentru a se putea evita contactul dintre alimentele congelate și cele care urmează să fie congelate.

Cu adevărat inovator este și faptul că congelatorul se deschide complet pentru a ușura scoatere obiectelor, inclusiv a celor mai voluminoase. Acest compartiment se extinde în afară.

Și congelatorul se bucură de sistemul inovator NoFrost. Samsung RB31FDRNDSA este NoFrost de sus până jos.

Depanarea combinei frigorifică Samsung RB31FDRNDSA

PROBLEMĂ SOLUŢIE
Aparatul nu funcţionează deloc sau temperatura este prea ridicată.
 • Verificaţi dacă fişa de alimentare este racordată corect în priză.
 • Este setat corect controlul temperaturii pe panoul frontal?
 • Este aparatul în bătaia soarelui sau sunt prin apropiere eventuale surse de căldură?
 • Spatele aparatului este prea aproape de perete?
Alimentele din frigider sunt îngheţate.
 • Este setat controlul temperaturii pe panoul frontal la temperatura cea mai scăzută?
 • Este temperatura mediului înconjurător prea scăzută?
Se aud zgomote neobişnuite.
 • Verificaţi dacă aparatul este instalat pe o podea orizontală şi plană.
 • Spatele aparatului este prea aproape de perete?
 • Au căzut obiecte străine în spatele aparatului sau sub aparat?
 • Zgomotul provine de la compresorul din aparat?
 • Sunetul se produce când diferitele accesorii se contractă sau se dilată.
Colţurile din faţă şi părţile laterale ale aparatului sunt calde şi începe să se formeze condens.
 • În colţurile din faţă ale aparatului sunt instalate conducte rezistente la căldură pentru a preveni formarea condensului. Când temperatura mediului înconjurător creşte, acest lucru nu poate fi întotdeauna eficient. Totuşi, acesta nu este un fenomen anormal.
 • În perioade cu multă umezeală, pe suprafaţa exterioară a aparatului se poate forma condens când umezeala din aer vine în contact cu suprafaţa rece a aparatului.
În aparat se aude gâlgâitul unui lichid.
 • Acesta este agentul frigorific, care răceşte interiorul aparatului.
În aparat există un miros urât.
 • S-au vărsat alimente în interiorul frigiderului?
 • Aveţi grijă ca alimentele cu miros puternic (de exemplu, peşte) să fie bine învelite astfel încât să fie închise etanş.
 • Curăţaţi periodic frigiderul şi aruncaţi toate alimentele alterate sau suspecte.
Există un strat de gheaţă pe pereţii aparatului.
 • Orificiile de aerisire sunt blocate de către alimentele păstrate în interiorul frigiderului?
 • Distanţaţi cât se poate de mult alimentele pentru a îmbunătăţi ventilaţia.
 • Este uşa complet închisă?
Se formează condens pe peretele interior al aparatului şi în jurul legumelor.
 • Alimente cu conţinut ridicat de apă sunt păstrate neacoperite la un grad ridicat de umiditate sau uşa a fost lăsată deschisă un timp îndelungat.
 • Păstraţi alimentele acoperite sau în recipiente etanşe.

Samsung RB31FDRNDSA este o combină frigorifică încăpătoare destinată uzului casnic, prevăzută cu sistem anti îngheț, ușor de folosit. LED-ul va lumina toate alimentele și le vei găsi cu ușurință. În plus, Samsung RB31FDRNDSA se curăță foarte ușor, doar cu o lavetă umezită cu apă. O combină frigorifică de nota 10 pentru o gospodină de nota 10!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here