Cumpăra Cel Mai Bun Aragaz! Sfaturi, Preț, Păreri și Oferte

Ești în căutarea unui aragaz nou? Acum există atât de multe variante încât trebuie să fii documentat ca să poți alege varianta potrivită: clasic, cuptor și plită incorporabile, alimentare cu gaz sau curent? În afară de acest factor important, preferința pentru un brand anume poate trece peste toate celelalte impedimente.

La început, oamenii se hrăneau cu rădăcini și fructe și poate nici nu se gândeau la gătirea lor până la descoperirea focului și aducerea lui oamenilor de către titanul Hesiod. Bucătarii pricepuți au învățat exact ce temperaturi sunt ideale pentru coacerea sau prăjirea tuturor alimentelor cunoscute pentru a fi sănătoase și gustoase în același timp.

Primul aragaz datează din 1820. Înainte de el, oamenii găteau la pirostrii în aer liber, iar unii dintre noi încă resimt bucuria gătitului în aer liber. Din păcate, nu toți avem posibilitatea unui astfel de răsfăț: aragaz sau plită?

Ce să achiziționezi?

Pentru că știm că nu vrei să se potrivească ca nuca în perete mobila de bucătărie și electrocasnicele trebuie întâi să știi ce să alegi. Dacă mobila este rustică sau clasică, îți recomandăm un aragaz simplu și cochet, alb sau bej, cu 4 arzătoare și un cuptor. Dintre cele 4 arzătoare, 2 sunt de mărime normală, unul este mare, iar unul mic. Dacă dorești să economisești energie este indicat să folosești mai multe arzătoare concomitent. Aragazele pe gaz au mare căutare deoarece nu mulți își renovează toată bucătăria.

În schimb, dacă vrei o bucătărie modern mobilată, îți recomandăm să alegi electrocasnice incorporabile: plită și cuptor . Sunt foarte ușor de utilizat și nu o să mai ai prăjiturile arse sau uscate deoarece acum poți controla temperatura. Un alt beneficiu este acela că vei scăpa de spațiul îngust care se formează între aragaz și mobilă, spațiu ușor de murdărit și greu de curățat.

Vrei să înlocuiești vechiul aragaz?

Dacă ai toată bucătăria amenajată și ceea ce îți lipsește este un aragaz, trebuie să măsori spațiul pe care îl ai la dispoziție pentru a te încadra perfect în locul vechiului frigider.

Ai de ales între:

De câte arzătoare ai nevoie?

Dacă ești singur și nu ai obiceiul să gătești prea des sau dacă nu ai un spațiu prea mare pentru a așeza un aragaz ultraperformant, atunci își recomandăm un aragaz care să aibă 1 arzător sau maximum 3, ușor de utilizat și economic.

Recomandăm aragazul Zanussi ZCG210L1WA cu 3 arzătoare, unul mic, unul mediu și unul mare, iar cuptorul are funcție special pentru pizza.

Clasicul este înfățișat de 4 arzătoare, 2 medii, unul mic și unul mare. Arctic UAG5512DTTL este un aragaz elegant și compact, potrivit atât pentru spațiile strânse cât și pentru bucătării deja mobilate.

Peste 4 arzătoare sunt recomandate celor care gătesc mult sau celor care doresc să facă mai multe feluri de mâncare în același timp. Cu 7 arzătoare și 3 cuptoare, mașina de gătit Smeg Victoria TR4110RO este ideală pentru familiile numeroase sau pentru pasionații de bucătărie.

Ce culoare să alegi?

Dacă vrei o bucătărie excentrică, optează pentru o mașină de gătit roșie ca focul, sau dacă vrei ceva între clasic și modern alege maro ușor de asortat. Dar cele mai căutate aragazuri sunt cele albe potrivite în bucătăriile clasice. Pentru bucătăriile moderne vă recomandăm inox chiar dacă se întreține mai greu.

Funcții

Mai nou, aragazul tău poate veni la pachet cu grill, rotisor, tăvi și alte accesorii de mare folos atunci când ești la început cu gătitul sau atunci când marea ta pasiune este bucătăria.

Recomandăm: Aragaz mixt Electrolux EKK52550OX.