Cum aleg o mașină bună de spălat vase?

O mașină bună de spălat vase te va ajuta sa economisești timp și apă atunci când o folosești. Dar pentru a alege cea mai eficientă și potrivită mașină de spălat vase trebuie să știi că există 3 tipuri de astfel de mașini clasate în funcție de lățime: standard, înguste și compacte.

De asemenea, în funcție de locul în care poți să adăpostești de ochii musafirilor mașina de spălat vase acestea se clasifică în: clasice, incorporabile și parțial / semi incorporabile. Datorită rolului important ocupat în orice casă, mașina de spălat vase poate fi și ultraslim pentru a ocupa un spațiu cât mai mic.

La prima vedere, un avantaj puternic al mașinii de spălat vase este economisirea timpului, dar poți economisi și apă, detergent de vase și te ferești totodată de agenții chimici care iți atacă mâinile atunci când le speli.

Clasificare mașini de spălat vase

Mașinile de spălat vase standard au lățimea de 60 de centimetri și, în funcție de capacitate, acestea pot spăla până la 15 seturi. Un set pentru mașina de spălat vase cuprinde: trei tipuri de farfurii, cană, pahar, lingură, furculiță și linguriță pentru desert și cuțit. Acest tip de mașină de spălat vase este ideal pentru familiile care au 2-3 copii.

Recomandăm: Mașina de spălat vase Hotpoint LFD11M121CX.

Mașinile de spălat vase înguste au lățimea de 45 de centimetri și, în funcție de capacitate, acestea pot spăla în același timp pana la 9 seturi. Acest tip de mașina de spălat vase este ideal pentru cupluri fără copii sau familii cu un singur copil.

Recomandăm: Mașina de spălat vase Hansa ZWM 407WH.

Mașinile de spălat vase compacte cu lățimea de 55 de centimetri au cea mai mică capacitate; până la 6 seturi pot fi curățate în același timp. Acest tip de mașină de spălat vase este potrivit persoanelor singure sau cuplurilor.

Recomandăm: Mașina de spălat vase compactă Bosch SKS51E22EU.

Bineînțeles că e mult mai important spațiul pe care îl ocupă și în funcție de acest aspect puteți achiziționa orice mașină de spălat vase putând să o programați de câte ori aveți nevoie.

O altă clasificare împarte mașinile de spălat vase în alte trei categorii: clasice, complet incorporabile sau parțial / semi incorporabile. Mașinile de spălat vase clasice pot fi puse pe mobilă sau lângă aceasta pe când cele incorporabile se amplasează în mobilă sau în blat.

Capacitatea

Capacitatea mașinilor de spălat vase se referă numărul de seturi pe care acestea le pot spăla. Pornind de la 6 seturi, mașinile de spălat vase pot ajunge și la o capacitate de 14 seturi sau chiar mai mult în funcție de volumul de vase pe care îl igienizați zilnic. Astfel, puteți alege o mașină de spălat vase adaptată nevoilor casei.

Mașini de spălat vase clasice

Sub 7 seturi Între 7-10 seturi Peste 10 seturi

Mașini de spălat vase incorporabile

Sub 10 seturi Între 10-12 seturi Peste 13 seturi

În cazul în care alegeți acum o mașina de spălat vase cu o capacitate mult mai mare față de cea care va este necesară, aveți în vedere să poată fi utilizată și încărcată pe jumătate.

Clasa energetică

Clasa energetică este un factor foarte important în alegerea unui aparat electrocasnic deoarece influențează consumul de energie electrică pe durata întregii utilizări. Dacă un produs ieftin are o clasă energetică mai puțin performantă, iar un altul, mai scump, are o clasă energetică mult mai performantă, diferența va fi recuperată cu ajutorul facturilor de la energia electrică.

Clasa energetică A+++ este cea mai performantă clasă energetică asigurând un consum minim de energie. O altă clasă energetică pe care o puteți alege datorită performanței este clasa A++.

Și clasele energetice A+ și A sunt performante, economice și recomandate.

Power Clean Jet

Această funcție întâlnită la unele mașini de spălat vase vă ajută să spălați cu până la zece farfurii în plus la fiecare ciclu.

Recomandăm: Mașina de spălat vase Whirlpool ADP 500 IX 6th Sense.

Sistemul Rackmatic

Cu ajutorul sistemului Rackmatic ce permite deplasarea comodă și simplă pe înălțime a raftului de sus puteți introduce atât vase mai înalte în suportul inferior cât și pahare foarte înalte în raftul superior.

Recomandăm: Mașina de spălat vase Bosch SPS53E08EU.

Al șaselea simț

6th Sense sau al șaselea simț este un senzor cu care este prevăzută mașina de spălat. Acesta este ca un om în interiorul mașinii deoarece simte nivelul de murdărie al vaselor, ajută la spălarea lor optimizând consumul de apă, detergent și energie și poate fi setat atunci când aveți nevoie de ajutor.

Recomandăm: Whirlpool ADP 500 WH 6th Sense.