Cel mai bun termostat pentru centrala fara fir !

0
1635

Din ce in ce mai multi oameni opteaza pentru incalzirea prin intermediul centralei pe lemne, gaz sau electricitate, fie ca stau la casa sau la bloc. Pentru o centrala un accesoriu foarte important este un termostat wireless, cu ajutorul caruia se poate asigura in permanenta un nivel optim al temperaturii in camera. Un astfel de termostat centrala wireless functioneaza in mod perfect, asigurand echilibrul intre consumul de energie si temperatura camerei. Termostatul poate controla centrala si poate opri incalzirea caloriferelor cand temperatura setata, cea optima este atinsa.

Gratie unui termostat de camera se poate reduce consumul de gaze, de electricitate si chiar de lemne la centrala din casa. Temperatura ideala pe timp de zi este de 19-22 de grade Celsius, iar pe timp de noapte de 22-24 de grade Celsius. Cu un termostat de ambient wireless, aceste setari sunt posibile.

Pe piata sunt mai multe modele de termostate: pentru calorifer, centrala, de ambient, fara fir, cu fir. Cele mai eficiente sunt cele wireless, care se monteaza si se folosesc foarte usor, se pun intr-o singura camera, cea de referinta si asigura functionarea optima a centralei, comunicand si controland cu aceasta. Joaca rolul emitatorului ce emite semnale de radiofrecventa, nu are fire inestetice, se instaleaza usor.

Ghid de cumparare

La achizitionarea acestui produs se va tine cont de urmatoarele caracteristici:

Compatibilitatea cu modelul de centrala

Unele centrale folosesc contactul intrerupt pentru a comanda oprirea sau pornirea aparatului, iar intre bornele contactului exista si o punte de legatura. In lipsa puntii, termostatul recomandat de furnizor sau producator este solutia ideala. Termostatul wireless trebuie sa se potriveasca cu modelul de centrala utilizat, iar specialistul care l-a instalat cu siguranta va sti daca sunt compatibile aceste dispozitive sau nu.

Programarea
Un termostat fara fir este o adevarata investitie, iar acest lucru semnifica faptul ca oamenii trebuie sa tina cont de toate detaliile si caracteristicile produsului ales. Termostatul wireless poate avea functie de programare a temperaturii pe zile sau pe intervale de ora. Pe timp de noapte se creste temperatura cu cateva grade fata de valoarea din timpul zilei, iar atunci cand oamenii pleaca la munca sau in concediu, se pot seta valori mai mici chiar si cu 7 grade Celsius fata de cele folosite de obicei. Astfel un termostat wireless va ajuta utilizatorii sa mai si salveze cativa bani de la plata facturii de gaze sau electricitate.

Valoarea medie de functionare a temperaturii

Aceasta valoare da indicii asupra modului in care trebuie programata centrala cu ajutorul termostatului. In general, aceasta medie variaza intre 0 si maxim 35 de grade Celsius.

Montaj
Montarea termostatului fara fir este un aspect foarte important in alegerea acestui dispozitiv. In primul rand, un termostat centrala termica fara fir se va monta intr-o camera pilot, care nu trebuie sa fie nici calduroasa nici friguroasa pentru ca, in caz contrar, spre exemplu daca este montat intr-o camera rece, centrala va functiona mai mult timp pana va regla temperatura cuc ea setata de termostat, iar intr-o camera calduroasa, va opric entrala. Montajul se face la 1.5 metri inaltime, in zona de circulatie naturala a aerului, langa care nu trebuie sa se afle niciun radiator sau alta sursa de caldura.

Tipul de termostat de ambient fara fir
Termostatele wireless sunt clasificate in functie de mai multe criterii. Astfel, dupa tipul de legare la centrala termica, pot fi termostate de centrala cu fir sau fara fir. Cele fara fir sunt cele recomandate de specialisti. Pot fi programate pe mai multe zile si pot aduce numeroase beneficii in locuinta si membrilor familiei. Termostatele pot fi mecanice, electronice, cu optiuni extinse de programare si reglaj, insa toate sunt bune pentru ca pastreaza o temperatura constanta in locuinta.

Setari
Un termostat wireless pentru centrala trebuie sa prezinte mai multe setari pentru a se dovedi cu adevarat eficient pentru o anumita locuinta. Asadar, trebuie sa aiba o setare de vacanta, sa poata beneficia de un program adaptiv si de asemenea sa asigure memorarea programelor si salvarea acestora in cazul unei pene de curent.

Histereza
Desi este un termen ce pare complex, este destul de usor de inteles de catre utilizatorii unui termostat wireless pentru centrala. Aceasta histereza nu este nimic altceva decat parametrul de functionare al termostatului, diferenta dintre temperatura ambientala si cea de pe termostat, pentru ca aceasta sa porneasca. Termostatele cu o histereza mai mica de doua grade sunt eficiente, aducand temperatura in parametrii doriti.

Sensibilitatea
Termostatul wireless mai are o caracteristica de care oamenii trebuie sa tina cont inainte de a-l achizitiona, si anume sensibilutatea. Aceasta este de fapt acuratetea de citire a valorii temperaturi ambientale, sensibilitatea de pana la un grad fiind perfecta.

Functii
Termostatul wireless dispune de numeroase functii importante, care il fac usor de folosit. In primul rand, bateriile sau acumulatorii reincarcabili sunt alegerea potrivita pentru cumparatorii care isi doresc un produs eficient si deopotriva usor de utilizat. In al doilea rand, termostatele wireless pot avea panou de control electronic pentru a modifica si efectua setarile dupa bunul plac, dar si un display electronic pentru a vizualiza date concrete despre temperatura ambientala. Unele modele au timer sau ceas afisat pe ecran, indicatorul pentru baterie si un afisaj in grade Celsius si Farenheit.

Eficienta la montaj si semnalul
Termostatul de camera wireless trebuie sa poata fi montat rapid si simplu, dar si sa aiba un semnal foarte bun pentru a putea fi controlat de la distanta. Alegerea unui termostat fara fir este cea mai inspirata, spun specialistii, o varianta moderna si totodata eficienta, cu un singur inconvenient, si anume blocarea semnalului woreless de unele bariere fizice in unele situatii.

Produse recomandate

1Termostat WIFI Netatmo, wireless

Termostatul Wi Fi Netatmo se poate conecta la internet si poate fi controlat de pe tableta, telefon sau PC prin internet, economisind pana la 37% din factura de combustibil. Acesta poate fi instalat si cu si fara fir, recomandata fiind varianta wireless. Este compatibil atat cu centralele pe gaz cat si cu cele pe combustibil lichid si solid. Este atat de modern si de performant incat are o functie de auto adaptare care utilizeaza date legate de izolarea casei si de temperatura exterioara pentru a programa pornirea caldurii.

In plus, utilizatorul va sti exact cand bateria termostatului este uzata sau daca este vreo problema cu sistemul de incalzire si functionarea acestuia iar luna de luna va primi pe mail un raport de economie la energie. Aplicatia termostatului este disponibila in APP Store, Google Play si Windows Phone Store. Are o durata de viata de doi ani, se instaleaza foarte usor si este compatibil ci iPhone, iPad, Android si Windows Phone. Estestabil, comunica bine cu serverele, receptioneaza bine semnalul Wi Fi, afisajul este placut, aplicatiile sunt intuitive si usor de folosit iar raportul calitate-pret este exceptional!

Cumpara de aici !

2Termostat wifi BeSmart


Un alt model de termostat foarte bun, fara fir, care functineaza pe baza de semnal WiFi este Be Smart. Acest termostat poate fi controlat de pe smartphone, tableta sau PC, este proiectat pentru a avea incorporate tehnologii de comunicatie Wi Fi si RF si de asemenea poate fi integrat in orice sistem de incalzire si cu orice centrala termica. Poate comanda pana la 8 zone ale instalatiei de incalzire si de asemenea poate asigura un confort termic casnic excelent, fiind eficient in optimizarea consumului de combustibil. Be Smart este un termostat ce calculeaza temperatura agentului termic livrat, este flexibil, usor de montat, de folosit si de programat, functioneaza cu doua baterii si are functia de auto-invatare. Merge perfect, ofera numeroase variante de configurare, fiind compativil si cu centrale simple si cu cele moderne, are o aplicatie pe telefon ce nu pune probleme pentru cei mai moderni utilizatori. Acest termostat Wi Fi este alegerea potrivita pentru cei care isi doresc sa se incalzeasca si sa economiseasca in acelasi timp!

Cumpara de aici !

3Termostat de ambient cu control prin internet programabil Salus RT310i

Un termostat potrivit pentru casele in care oamenii aleg sa se incalzeasca la centrala, modelul Salus poate fi controlat prin internet si este programabil. Cumparatorii aleg termostatul cu control prin internet Salus pentru ca poate fi programat direct de pe telefonul mobil inteligent, va porni si opri sistemul de incalzire dupa nevoi, in functie de temperatura setata sau folosind aplicatia dedicata. Daca aceasta conexiune este pierduta si reteaua de internet cade, atunci termometrul va urma programul deja stabilit. In cazul in care acesta se afla in functia de protectie anti-inghet, aceasta poate fi dezactivata manual de pe termostat si isi va urma programul stabilit.

Acest termostat ambiental este potrivit centralelor termice, are o greutate de patru kilograme, este compatibil cu centralele Ariston, Ferroli, Viessman, Bosch, Buderus Immergas. Functioneaza cu doua baterii de tip AA, este usor de controlat, nu da erori si reprezinta o alegere potrivita pentru cei care se incalzesc la centrala si vor mai multa libertate.

Cumpara de aici !

4Termostat de camera wireless EU-292 v2

Un termostat de camera capabil sa controleze un dispozitiv de incalzire modern, modelul wireless EU-292 v2 este proiectat pentru mentinerea temperaturii setate in intreaga locuinta prin trimiterea semnalului catre sistemul de incalzire. Asadar, acest termostat comunica fara fir, are un program de incalzire saptamanal si un program de zi/ noapte, detine controlul temperaturii camerei si poate fi controlat manual. Are functii moderne si foarte interesante, precum iluminarea temporara a afisajului, senzorul de camera incorporat, are o unitate de alimentare cu receptorul de semnal si doua baterii incluse pe baza carora functioneaza. In plus, dispune de butoane capacitive si de un panou frontal din sticla de 3 mm.

Este un termostat compatibil cu toate brandurile si modelele de centrale termice, dispune de control digital pe display-ul LCD, are cinci programe si un design compact si usor de utilizat. Se va dovedi un produs excelent, cu multe functii, inclusiv reglarea histerezei la 4 grade, util pentru utilizatorii cazanelor cu peleti. Raspunde foarte bine la comenzi si comunica wireless fara probleme, are finisaje moderne si elegante.

Cumpara de aici !

5Termostat de ambient Computherm Q7 RF, comanda wireless, programabil

Termostatul Computherm nu necesita legatura electrica prin cablu la cazan, fiind un emitator responsabil cu emiterea semnalelor receptorului, functionand fara perturbari gratie unui cod de siguranta unic. Cu acest termostat de ambient, programul zilei este compus din sase perioade cu sase temepraturi diferite care se repeta in mod automat, fiecare program fiind ales independent de programul celorlalte zile. Dispune de o functie ce introduce programele repetitive si de capacitatea de a comanda un aparat de incalzire sau racire ori climatizare. Are o sensibilitate cu valori de +/- 0.1, 0.2 sau 0.3 grade Celsius. Afiseaza electronic toate datele, indicand temperatura din camera precum si temperatura setata, si permite programe separate pentru fiecare zi a saptamanii.

Functia antiinghet are o valoare de sapte grade Celsius, iar termostatul lucreaza pe o frecventa de 868.35 MHz. Acest termostat fara fir are un semnal excelent, poate fi amplasat si la 15 metri de centrala si poate avea cativa pereti despartitori si tot se va dovedi eficient. Se programeaza destul de usor si este facil de instalat, un mare plus fiind cele sase temperaturi diferite ce se pot planifica.

Cumpara de aici !

6Concluzii

Un termostat fara fir se va dovedi o investitie foarte buna. Cele cinci modele recomandate de specialisti nu vor dezamagi niciun cumparator, atat din punct de vedere al functionalitatii cat si al reducerii consumului de electricitate, lemne sau gaz. Termostatul fara fir are rolul de a asigura functionarea optima a centralei, comunicand cu ea si controland-o, oprind caldura atunci cand se obtine temperatura optima si pornind-o cand este nevoie. Cel mai bun termostat fara fir depinde de buget, necesitati si de caracteristici, insa si de alte aspecte ce tin de compatibilitate, eficienta si programare. Termostatul va fi instalat intr-o camera neutra si de acolo va controla modul de functionare al centralei. Modelele prezentate sunt compatibile cu mai multe centrale, au display LCD, conectivitate wireless si un semnal foarte puternic indiferent de cate obstacole apar in cale. Un astfel de termostat poate reduce consumul cu pana la 20 sau 30% la energia consumata pe perioada iernii, iar efortul financiar initial se merita facut.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here