Cea mai buna masa de ping pong

0
1357

Sportul este un domeniu in care doar persoanele avizate isi pot spune parerea. De aceea este dificil de ales un echipament potrivit pentru un incepator. Incepatorii fac greu diferenta intre ceea ce ar trebui cumparat pentru practicarea unui sport in scopuri recreative si practicarea de nivel avansat. Acest lucru se intampla si pentru tenisul de masa. Incepatorii ar trebui sa aleaga cea mai buna masa de ping pong pentru ei si nu pentru profesionisti.

Acesta este si scopul articolului, de a oferi un ghid in functie de care orice persoana sa stie sa isi cumpere masa pe ping pong potrivita. Nu toti oamenii pot apela la parerea unui expert de fiecare data cand vor sa faca o achizitie insa pot sa isi stabileasca un set de reguli in functie de care sa cumpere cea mai potrivita masa. Chiar daca aparent pare simplu de cumparat, realitatea este de foarte multe ori diferita pentru ca si mesele sunt diferite si au caracteristici variate. Persoanele care doresc sa cumpere inteligent ar trebui sa ia decizia in urma analizarii mai multor criterii esentiale care vor contribui la confortul pe care persoana il va simti in timpul utilizarii.

Ghidul cumparatorului

Mai jos sunt prezentate toate criteriile in functie de care se va alege corect cea mai buna masa de ping pong.
Destinatia mesei – mesele de ping pong pot sa fie pentru incepatori, avansati, profesionisti sau pentru turnee. Daca destinatia mesei este pentru recreatie aceasta nu trebuie sa coste mult, si se poate opta pentru piese simple cu caracteristici minime in ceea ce priveste calitatea. Lucrurile difera cu mult in cazul in care masa este utilizata in scoli sau in locuri in care sunt foarte multi utilizatori. Un model profesional este certificat ITTF pentru a avea garantia calitatii si este construit cu atentie pentru ca jocul sa fie rapid si precis. Uneori mesele vin insotite de mai multe garantii. Pentru locurile in care mesele sunt folosite de mai multe persoane, cum ar fi scolile, va fi necesar un model robust si confectionat bine, de tipul semi-profesional. Persoanele care cumpara mese pentru cluburi si pentru utilizarea la concursuri vor trebui sa tina cont de faptul ca se impune un model profesional. Persoanele care intentioneaza sa utilizeze masa pentru meciuri si competitii intre prieteni, pot opta pentru mese de concurs renovate. Mesele de concurs ofera avantajul unei grosimi foarte bune care permite respingerea consistenta a mingiei pe toata suprafata. In cazul in care se urmareste organizarea unui concurs oficial, masa va trebui sa corespunda indicatiilor oferite de catre organismele nationale sau internationale pentru tenis de masa.

Tipul de masa
Exista mai multe tipuri de mese: stationare sau mobile. O masa stationara este perfecta in locurile care vor fi 100% pentru tenis de masa. Daca nu este suficient spatiu in incapere si locatarii se joaca doar ocazional atunci este mai utila o masa mobila. Diferentele de calitate sunt vizibile iar mesele stationare sunt mai calitative decat cele mobile, desi chiar si cele din urma pot sa fie utile si foarte bune.

Particularitati de design
Cea mai notabila este configuratia de tip playback care permite antrenamentul individual. Aceasta masa are fileul stationar sau reglabil si au picioarele cu role. Sunt si unele persoane care doresc sa aiba avantaje de la modelul pe care il aleg chiar si atunci cand partenerul de joc nu exista, si de aceea vor trebui sa aleaga un model de masa ce se poate plia cu o latura la verticala. Mesele cu roti de transport pierd foarte mult din stabilitate folosind astfel de accesorii.

Dimensiunile

Mesele de ping pong nu au dimensiuni identice. Sunt dimensiuni standard de 275 cm lungime, 150 cm latime si 75 cm inaltime. Pot sa apara diferente in ceea ce priveste grosimea pe care o are platforma care ar trebui sa fie mai groasa. Valorile minime sunt de 1.6 cm, dar mesele de concurs au grosimea standard de 2.5 cm. In cazul in care masa este mai subtire aceasta se poate deforma pentru ca nu va fi indeajuns de solida. Pot fi alese si mese de dimensiuni mai mici, dar se recomanda sa nu se depaseasca foarte mult pe minus. O msa cu grosimea mai mare de 2cm ofera un salt consistent mingiei si se recomanda pentru pasionatii de acest sport. De obicei mesele de exterior sunt cele mai subtiri, in special cele din rasina. Cu cat masa este mai subtire cu atat saritura este mai rigida insa materialul va ajuta la durabilitate in conditii de intemperii. Fileul va trebui amplasat la minim 15 cm.

Materialul
Mesele pentru ping pong sunt facute din lemn sau pal, dar exista si variatii, ca de exemplu mesele de ciment sau mesele de metal. Palul si lemnul permit un joc foarte corect. Materialele lemnoase sunt folosite de cele mai multe ori in interior sau in exterioarele acoperite. In cazul modelelor de mese pentru terasa, acestea vor fi confectionate din aluminiu, pentru a face fata intemperiilor. Designul unei mese din aluminiu nu difera de cel al unei mese clasice de interior. Chiar si atunci cand masa este special creata pentru utilizarea in exterior, ea va trebui intretinuta in mod corespunzator, si ferita, pe cat posibil, de intemperii.

Dotari si accesorii
Toate mesele de ping pong vin la pachet cu mai multe dotari. Multe dintre ele au palete, fileu si mingi, pe cand altele sunt configurate playback, ceea ce permite antrenamentul individual. Pentru a se obtine cea mai buna flexibilitae, mesele de ping pong au picioare cu rotile pentru o deplasare usoara.

Modul solitar
Aceasta este o particularitate atat de interesanta a meselor de ping pong incat va fi tratata separat. Toate mesele de ping pong care au aceasta caracteristica permit, asa cum am spus si mai sus, rabatarea unei laturi in sus, pentru ca jucatorul sa poata practica singur. Aceasta caracteristica este foarte populara printre copii si incepatori. Jucatorii mai avansati descopera insa ca practicarea acestui joc astfel nu este eficienta pentru ca mingea va urma doar traiectoriile naturale cunoscute ceea ce nu se intampla si in cazul unui meci de tensi normal, in special cand mingea primeste un efect oricare ar fi el. Jucatorii care vor sa isi imbunatateasca tehnica jucand singuri cumpara de obicei roboti pentru tenisul de masa.

Pentru persoanele care nu gasesc locul cu cea mai buna masa de ping pong la cel mai bun pret recomandarea este ca, tinand cont de faptul ca acest produs se gaseste rar, mai ales cand magazinele de profil lipsesc, cel mai bine ar fi sa se incerce achizitionarea online. Cumpararea unei mese de pe internet implica trei avantaje majore: pretul va fi mai mic, exista garantia calitatii si masa va ajunge direct acasa fara sa fie necesar ca cineva sa se ocupe de transport.


Specialistii recomanda

1Pachet masa de tenis interior Sponeta S1-13 I culoare albastra + Set Spokey Standard 2 palete si 3 mingi

O msa de tenis pentru interior poate fi scumpa, dar isi va merita cu siguranta toti banii in special daca in jurul ei se reunesc mai multi prieteni care sa se joace. Acest model de masa de ping pong este destinata interioarelor.

Este perfecta pentru jucatorii semiavansati si incepatori si cand este in pozitie semipliata se va utiliza cu succes si pentru antrenament solo. Masa este facuta din pal de 19mm, filmat in mai multe straturi pentru a avea o rezistenta sporita. Suprafata pentru joc este albastra. Picioarele mesei au grosimea de 25 mm si sunt negre. Fileul inclus de culoare neagra va ramane montat pe masa chiar si in momentul in care aceasta se va afla in pozitie semi pliata sau pliata pentru o mai buna depozitare marind si stabilitatea mesei.

Inchiderea mesei si depozitarea se va face usor cu ajutorul unui sistem cu carlige. Masa are si 4 rotile de 125 mm, doua roti mobile si doua fixe. Mesele sunt prevazute cu doua sisteme pentru depozitare unde incap 2 palete si 4 mingi in fiecare parte.

O masa de tenis reprezinta o investitie foarte buna atat pentru buna dispozitie a utilizatorului si conditia sa fizica, cat si pentru starea de bine si pentru o sanatate mai buna. Mesele de tenis de interior sunt ideale si pentru incepatori dar si pentru profesionisti. Se vor plia perfect pe toate preferintele utilizatorilor si sunt recomandate si in antrenamentul cu un partener dar si in antrenamentul individual. Culoarea albastra a acestui model de masa ajuta la relaxare si la buna dispozitie a jucatorilor.

Chiar daca pretul pare ridicat si nu toti pot cumpara acest model de masa, in mod sigur merita fiecare leu cheltuit datorita avantajelor sale: patru roti de transport, doua fixe si doua mobile, doua sisteme pentru depozitare si tot ce ar trebui pentru un joc reusit.

Cumpara de aici !

2Masa tenis INTERIOR Total sport + set palete si mingi gratuit

Un model de masa de tenis pliabila cu dimensiuni olimpice destinata uzului casnic sau profesional. Suprafata de joc este facuta din MDF tratat cu UV, un material mai putin rezistent decat palul, trasat cu linii albe care delimiteaza terenul. Este o masa pentru utilizare interioara. Paletele si mingiile sunt incluse in pachetul promotional. Mai exact, utilizatorul va primi alaturi de masa si 2 palete si 3 mungi. Dimensiunea mesei este de 274 pe 152,5 cu o inaltime de 76 cm. Grosimea mesei este de 16 mm. permite pozitionarea semipliata pentru un joc solo. Culoarea mesei este albastru inchis, o nuanta relaxanta. Este rezistenta la razele solare si are un astrat antireflexie. Picioarele mesei sunt facute din otel inoxidabil pe care vopseaua a fost aplicata electrostatic.

Picioarele au 8 roti care ajuta la transportul mesei. Rotile sunt confectionate din poliuretan de foarte buna anduranta si se pot bloca pentru un plus de stabilitate. Fileul este inclus si are tensiune reglabila. Sistemul de montaj este click clack si masa vine premontata cu ambalare compacta. Printre beneficiile acestei mese putem enumera in primul rand stimularea tesutului neruomusculare pentru o gandire mai clara si mai rapida si pentru o minte mai limpede. Capacitatea de concentrare va creste progresiv. Este stimulata activitatea musculara in scopul de a fi deplasate lichidele corpului si de a se usura activiatea mecanica a inimii. Practicand tenisul de masa va creste activitatea muschiului inimii si a celorlalte grupe de muschi care vor incepe sa lucreze mai eficient.

Chiar daca pretul acestei mese pare mare, calitatea si toate avantajele incluse o fac o masa perfecta atat pentru incepatori cat si pentru avansati sau chiar pentru profesionisti. Posibilitatea de strangere o fac posibila in orice spatiu. Chiar si atunci cand proprietarul nu joaca tenis zilnic, este la fel de utila, pentru ca se va strange si va incapea de exemplu in spatele unui sifonier pentru a fi scoasa la nevoie.

Cumpara de aici !

3Pachet masa de tenis interior Sponeta S4-72 I culoare verde + Set Spokey Standard 2 palete si 3 mingi

Masa de interior sponeta are o serie de caracteristici care o face sa fie vazuta de experti ca pe o investitie perfecta atat pentru amatori cat si pentru profesionisti. Este o masa foarte usor de transportat atat de o singura persoana cat si de mai multe, avand rotile care ajuta la transportarea sa dintr-o parte in alta. Este un accesoriu de interior care trebuie sa poata fi mutat prin locatie. Masa de tenis Sponeta intra in gama experti line si poate fi folosita atat acasa cat si intr-un club dedicat sporturilor de interior in special pentru competitii si pentru antrenamentele regulate.

In mod sigur tenisul de masa poate sa fie practicat de oricine. Indiferent de varsta oamenii pot juca ping pong fara sa faca performanta, doar pentru antrenamente. Masa de tenis de interior include si un set standard care cuprinde doua palete si trei mingi, fiind ideala pentru utilizarea acasa dar si pentru utilizarea profesionala.

Aceasta masa de tenis se poate utiliza si in antrenamentele solo daca se afla in pozitie semi rabatata. Este confectionata din pal si are o grosime de 19 mm fiind filmata de mai multe ori pentru a avea o rezistenta mai mare la impact. De asemenea, suprafata mesei este protejata de metal. Culorile disponibile sunt albastru si verde.

Picioarele mesei sunt profile portocalii de 30 pe 30 mm si fileul se poate monta pe masa in pozitia semi pliata sau pliata pentru depozitare, iar stabilitatea mesei este impresionanta si faptul ca e prevazuta cu 4 roti duble inseamna ca e simplu de transportat.

Cumpara de aici !

4Masa Tenis Kondition, Exterior, pliabila, 6 mm

Tenisul de masa reprezinta activitatea preferata a tuturor celor care pun accent pe stimularea fizica dar si pe cea intelectuala. Tenisul de masa este un sport frumos, simplu si curat. Nu se poate trisa atunci cand jucati tenis de masa si participantii nu ar trebui sa stea in ploaie sau frig pentru a isi pune in practica talentul si cunostintele.

Tenisul de masa, indiferent ca este realizat la nivel de performanta sau incepator, reprezinta sportul care necesita nu doar mult timp pentru antrenamente ci si mese de calitate pe care oamenii vor exersa singuri sau alaturi de cineva. Modelul acesta de masa de tenis este pentru exterior. Este o masa de tenis pliabila care are o grosime de 6 mm si se dovedeste investitia ideala pentru persoanele care vor sa exerseze in interior si sa isi etaleze talentul in curte. Acest lucru se poate face in orice sezon mai putin iarna cand masa se va muta in casa.

Masa de tenis Kondition este o masa care se poate plia si care va da startul la miscare si va permie userilor sa se simta bine si sa se relaxeze. Tenisul de masa se mai numeste sin ping pong si este foarte usor de practicat oferind in acelasi timp toate facilitatile care sunt necesare jucatorilor pentur a isi manifesta capacitatile si toate calitatile in conditii foarte bune.

Acest sport da energie, elimina insomniile, reduce riscul de aparitie a afectiunilor cardio vasculare, scade riscul obezitatii si imbunatateste activitatea cerebrala. De asemenea, stimuleaza utilizatorul sa se distreze si sa se relaxeze. Modelul de masa Kondition este facut din aluminiu si din materiale de o foarte buna calitate care isi merita toti banii. Utilizatorul acestei mese este avantajat de calitate chiar daca pretul este ceva mai mare. Toate caracteristicile si specificatiile recomanda aceasta masa drept o masa de ping pong de foarte buna calitate.

Cumpara de aici !

5Concluzii

Tenisul de masa reprezinta un sport care a inceput sa prinda la public tot mai mult. Oamenii vor sa faca sport stand in acelasi timp acasa, indiferent ca locuiesc in zona urbana sau in zona rurala. Daca inscrierea in programele de tenis de masa poate fi dezavantajoasa uneori pentru clienti, in cazul in care ei sunt stimulati doar cand se afla acasa in mod cert cumpararea unei mese de ping pong pentru utilizarea acasa este cea mai buna varianta.

Asa cum s-a putut vedea, mesele de ping pong se aleg tinand cont de foarte multe criterii si este important sa fie luate in calcul toate.

Concluziile sunt clare si simple, oamenii ar trebui sa isi cumpere masa de tenis in functie de preferintele lor. Practicarea acestui sport implica avantaje semnificative asupra starii generale de sanatate, atat fizica cat si mentala. Mesele de tenis se pot plia si sunt realizate din materiale bune fi soarte rezistente. In general aceste mese sunt bune atat pentru utilizarea acasa cat si pentru utilizarea in diverse locatii unde vor fi folosite de mai multe persoane.

O masa de tenis va trebui sa intruneasca toate caracteristicile solicitate de clienti. In mod sigur exista masa ideala si pentru cei mai pretentiosi dintre cumparatori.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here